pátek 19. dubna 2024 Rostislav

FOTOGALERIE/VIDEO: Pochod městem i povedená chorea. Fanoušci Slavie a Baníku obsadili Olomouc

Policejní manévry si včera vpodvečer vyžádal příjezd fotbalových fanoušků z Ostravy a Prahy do Olomouce, kde se odehrálo finále fotbalového MOL Cupu mezi Baníkem Ostrava a Slavií Praha. Policisté kvůli davům několika tisíc návštěvníků zápasu zastavili v krajském městě dopravu v trase jejich pochodu, bezpečnost střežil nad hlavami policejní vrtulník, ale i zástup strážců zákona na koních. Policisté označili utkání za rizikové, do Olomouce povolali posily kolegů ze čtyř krajů.

Policisté podle krajského policejního mluvčího Libora Hejtmana postupně doprovodili fanoušky z vlakového nádraží na Andrův stadion. Omezení pocítili obyvatelé i řidiči; policisté kvůli tomu postupně uzavřeli hlavní tah Masarykovu třídu, Žižkovo náměstí, ulici Jiřího z Poděbrad, Dobrovského a Na Střelnici. Byla zastavena i MHD.

Do bezpečnostního opatření byli zařazeni policisté pořádkové služby, včetně pořádkových jednotek, policisté kriminální, dopravní či letecké služby, policejní psovodi i policisté z antikonfliktního týmu. Na zápas zamířilo 11 661 lidí.

Byl zadržen osmadvacetiletý muž z Opavska, který po skončení fotbalového utkání u Androva stadionu fyzicky napadl devětadvacetiletého muže ze Strakonicka. „Útočník po napadení odcizil poškozenému červenobílou šálu. Podezřelý vzápětí skončil v rukou policistů ze speciální pořádkové jednotky. Muž je podezřelý ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež, za který mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Policie musela řešit další čtyři přestupky. „Jednalo se o neuposlechnutí výzvy, zahalování obličeje, prokazování se neplatným občanským průkazem a přestupek proti občanskému soužití. Dva přestupky vyřešili policisté příkazem na místě," dodal mluvčí.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky Sport, fotbal, policie, pohár, ČR, finále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.