pondělí 29. dubna 2024 Robert

PŘEHLED: Dopravu v Olomouckém kraji v létě zkomplikují uzavírky silnic

Uzavírky či omezení několika úseků dálnic a také silnic druhé a třetí třídy zkomplikují v létě automobilový provoz v Olomouckém kraji. Silnice budou uzavřeny kvůli opravě vozovek či inženýrských sítí. Komplikovanější je po loňském uzavření důležitého mostu v Komenského ulici nadále rovněž automobilová doprava v centru Olomouce.

S částečnou uzavírkou musí v létě počítat řidiči na dálnici D1 v úseku mezi Nasobůrkami a Palonínem u Litovle na Olomoucku. Uzavírka tam byla kvůli opravě vozovky zahájena v květnu a potrvá do podzimu. Zúžená na jeden pruh bude do konce srpna kvůli opravám dálnice D46 u Olšan na Prostějovsku.

Uzavírky budou v létě také na silnicích druhé a třetí třídy, které spravuje Olomoucký kraj. Do poloviny července bude zcela uzavřena silnice ze Štarnova do Štěpánova a Benátek na Olomoucku. Uzavírky budou také na silnici spojující Žerotín a Šternberk na Olomoucku.

V Přerově bude do poloviny července uzavřená silnice u Penzionu Labuť. V závěru července bude až do listopadu uzavřená silnice z Trnávky do Dolního Újezdu na Přerovsku. Kvůli rekonstrukci bude od konce července uzavřená také silnice v Lipníku nad Bečvou, a to od rozcestí Přední mlýn po ulici Lipnická v Týně nad Bečvou.

Na srpen jsou naplánovány úplné a částečné uzavírky Plumlovské ulice v Prostějově. Do poloviny července řidiči neprojedou silnicí z Držovic do Prostějova-Vrahovic. V Mohelnici na Šumpersku bude do konce srpna uzavřená opravovaná silnice u nádraží. Celé léto potrvá úplná uzavírka silnice v nedaleké Libině a částečná uzavírka v obci Zvole.

Olomoucký kraj vlastní zhruba 3100 kilometrů silnic druhé a třetí třídy, které postupně opravuje. Odborníci odhadují, že jejich oprava bude stát přibližně 20 miliard korun. Kraj do rekonstrukce a údržby silnic v předchozích letech ročně s pomocí státních dotací investoval asi miliardu korun.

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky silnice, stavby, Olomoucký kraj, uzavírky, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.