pátek 29. března 2024 Taťána

Slepice už proletěly půlku republiky. Brzy budou i v Olomouci

Plyšové slepičí hejno už urazilo polovinu svojí cesty po republice. Na své Slepičí tour, jak se projekt jmenuje, šíří osvětu ohledně klecových chovů a bojují za jejich zákaz. Cestu každé slepice mohou lidé sledovat na jejím instagramovém profilu.

Místopředsedkyně spolku Obraz, který protestní akci pořádá, tvrdí, že u některých politiků už nachází podporu, ale spousta z nich pořád váhá. „Mají pocit, že ještě nejsme tak daleko jako Rakousko a Německo, abychom si zákaz klecí mohli dovolit,” dodává místopředsedkyně Menčíková.

Do projektu se zapojily různé celebrity, ale také spousta dobrovolníků. „Velmi mě překvapilo, kolik kolemjdoucích kampaň oslovila. Nejenže se rádi vyfotili a podepsali petici, ale mnozí z nich se s námi také podělili o své osobní zkušenosti s klecovými velkochovy, které nebyly vůbec pozitivní. Každý takový příběh člověku dodává pocit, že dělá správnou věc,“ říká David Antoš, účastník Slepičí tour.

Za Olomoucký a Moravskoslezký kraj vyrazila slepice Freeda, kterou vyzdobil český rapper Rest. Na své cestě už navštívila například Ostravu, Štramberk či Nový Jičín. Teprve se chystá do Jeseníku, Šumperku a 5. června také do Olomouce. Celá akce pak skončí 8. června v Pelhřimově, kde se plyšové hejno zapíše do knihy rekordů a poté vydraží. Výtěžek z dražby půjde na podporu kampaně.

Autoři | Foto obrancizvirat.cz

Štítky slepice, Slepičí tour, Obraz, ČR, petice, Olomoucko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.