čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Výstaviště Flora bude hostit Moravia Sport Expo. Olomoucké sportovní kluby chystají exhibice

Výstaviště Flora Olomouc zve na sedmý ročník veletrhu sportovních potřeb a vybavení Moravia Sport Expo 2019. Ve dnech 14. a 15. června bude olomoucké výstaviště ve spolupráci se společností RunCzech hostit na tisíce běžců jubilejního 10. ročníku Mattoni 1/2Maratonu Olomouc 2019 a dalších příznivců sportu. Návštěvníci mohou přihlížet exhibicím olomouckých sportovních klubů v pavilonu A i ve Smetanových sadech a užít si doprovodný program pro všechny věkové kategorie. Vstup je zdarma.

Sportovní duch ovládne dvoudenní červnovou akci na Výstavišti Flora Olomouc. „Veletrh Moravia Sport Expo je již po sedmé spojen s významnou atletickou akcí v České republice Mattoni 1/2Maraton. V rámci této spolupráce se společností RunCzech hostí olomoucké výstaviště na tisíce sportovců, kteří se zde registrují a vyzvedávají svá startovní čísla. Letos nebude chybět ani bohatý doprovodný program v rámci desátého výročí maratonu. Společnost RunCzech zavzpomíná na všechny předešlé běžecké ročníky vzpomínkovými tabulemi s příběhy běžců. Ty mohou návštěvníci v rámci veletrhu zhlédnout na venkovních plochách v parku,“ prozradil garant výstavy Lukáš Juřica, který dodává, že z mediálně známých tváří se letošního ročníku zúčastní například italský kuchař Emanuele Ridi.

Návštěvníky čeká nejen pestrá nabídka sportovních potřeb a vybavení v pavilonu A a jeho venkovních prostorách, ale také přehlídka prezentací olomouckých sportovních klubů na galerii, kterou připravilo statutární město Olomouc, společnost RunCzech a Výstaviště Flora Olomouc. „Sportovních klubů bude na čtyřicet a mimo jiné představí návštěvníkům své dovednosti formou exhibicí jak na podiu, tak i mimo něj. V okolí pavilonu A vznikne basketbalové i rugby hřiště, squashový kurt či prostor pro atletické disciplíny. Hosté si dále mohou zapůjčit inline brusle, vyzkoušet slackline či se zúčastnit sobotních workshopů Cross Fit na terase pavilonu A. Ze sportů se bude dále prezentovat olomoucký hokej, fotbal, házená či volejbal. Nebude chybět moderní gymnastika, taneční kluby, jóga, bojové sporty, Capoeira a mnoho dalších. V pátek se do doprovodného programu mohou od 10 do 12 hodin zapojit děti z mateřských a základních škol,“ říká Martin Fojtek z odboru cestovního ruchu a sportu města Olomouce. Slavnostní zahájení Moravia Sport Expa se uskuteční v pátek 14. června v 10 hodin za účasti vedení města i kraje. Celá akce pak vyvrcholí samotným desátým ročníkem Mattoni 1/2Maratonu, který zajisté podpoří nejen účastníci Moravia Sport Expa, ale i široká veřejnost.

Veletrh aktivního a zdravého životního stylu Moravia Sport Expo 2019 se návštěvníkům otevře zdarma, v pátek 14. června od 10 do 19 hodin a v sobotu 15. června od 9 do 17 hodin.

Tisková zpráva

Štítky Flora, Moravia Sport Expo, Olomouc, sport

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.