úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Včera odpoledne byla na Olomoucku vykradena tři auta. Šlo o škodovky

Hned tři případy vykradených aut řešili během včerejšího dne policisté na Olomoucku. Ve všem případech šlo o vozidla značky Škoda.

Octavia v Uničově

Neznámý pachatel je podezřelý z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Vloupal se do Škody Octavie u místního koupaliště v Uničově. „Když od něj majitelka kolem čtrnácté hodiny odcházela, bylo v pořádku. Když se k němu kolem šestnácté hodiny vrátila, zjistila, že je na něm rozbité jedno z oken a ze zavazadlového prostoru zmizela kabelka a sportovní taška. V kabelce měla poškozená peněženku s penězi, osobní doklady, stravenky, platební kartu, kosmetickou tašku a další věci. Ve sportovní tašce pak oděvní svršky. Neznámý pachatel jí tak způsobil škodu za předběžně téměř 12 500 korun," uvedla mluvčí policie Irena Urbánková.

Kodiaq na Svatém Kopečku

Včera odpoledne byla vykradena i Škoda Kodiaq, kterou majitel zaparkoval v Radíkovské ulici na Svatém Kopečku. Zloděj v tomto případě rozbil okno a z auta ukradl mobilní telefon, doklady, peníze, dobíjecí a platební kartu. „Celková škoda odcizením a poškozením je odhadována na předběžně 35 tisíc korun. V dané věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," dodala mluvčí.

Fabia u Radíkova

Škodu za předběžně 32 tisíc korun způsobil neznámý pachatel, který se včera odpoledne vloupal do Škody Fabie, která byla zaparkovaná mezi Svatým Kopečkem a Radíkovem. Do vozidla se zloděj dostal po rozbití okna. „Odcizil z něj různé věci, mimo jiné stravenky, dárkový pas, rodinný poukaz do ZOO, mobilní telefon, doklady k provozu vozidla a nepohrdl ani kabelkou. V té měla poškozená dvě peněženky, v jedné bylo 200 korun, ve druhé osobní doklady, mobilní telefon a další pracovní věci. Případ prověřujeme pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," dodala mluvčí.

Foto Pixabay.com

Štítky vloupání, krádež, policie, Olomoucko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.