pátek 29. března 2024 Taťána

FOTO/VIDEO: Uplynulý víkend patřil v Olomouci skautům. V pátek otevřeli klubovny, v sobotu se sešli na Pevnůstce

O víkendu 7.- 9. června oslavil olomoucký skauting 100 let. V rámci víkendu připravili skauti pro skauty i veřejnost tři zajímavé akce.

V pátek 7. června olomoučtí skauti otevřeli své skautské klubovny při “Noci kluboven”. Pro zájemce byla připravá hra po olomouckých skautských klubovnách spojená s jejich prohlídkou. Hry se zúčastnilo asi 150 účastníků, kteří mezi 16 a 22 hodinou obcházeli klubovny a plnili v nich různé úkoly.

V sobotu 8. června proběhlo velké setkání s názvem Skauti letí stoletím, které v uskuteční v areálu Korunní pevnůstky v Olomouci. Po průvodu městem, který začínal na Horním náměstí a pokračoval přes ulici Riegrova a třídu Svobody si asi 600 skautů užilo den plný her, soutěží a workshopů (lasování, virtuální realita, airsoft, tepání do kůže, …).

V poledne si skauti uvařili na připravených ohništích a odpoledne program pokračoval dalším programem. K večeru k nám zavítal starosta skautů - Josef Výprachtický na zajímavou debatu. Den byl završen slavnostním večerním ohněm v amfiteátru Korunní pevnůstky. Součástí programu byla výstava v Pevnosti poznání, která trvá ještě až do konce června.

V neděli 9. června se sloužit mše svatá od 8 hodin v Katedrála svatého Václava v Olomouci.

Tisková zpráva | Foto Jiří Tesařík, video: Prokop Steiner

Štítky skauting, Olomouc, skauti, krev, darování, oslavy, 100 let, vznik

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.