pátek 19. dubna 2024 Rostislav

U Olomouce zemřel cyklista. Policie pátrá po jeho totožnosti

Ke kolapsu staršího muže došlo v neděli 9. června 2019 po šesté hodině večerní u silnice mezi obcemi Velká Bystřice a Olomouc - Lošov u překladiště dřevní hmoty. Vedle muže bylo nalezeno jízdní kolo a policie pátrá po mužově totožnosti.

„Kolem projíždějící cyklisté ihned přivolali zdravotnickou záchrannou službu a muži se snažili poskytnout první pomoc. Ani přes rychlou pomoc svědků a přivolaných policistů a záchranářů se muži již nepodařilo pomoci," uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Kriminalistům se doposud nepodařilo zjistit indicii, která by jim pomohla neznámého muže ztotožnit a žádají veřejnost o spolupráci.

Starší muž zavalitější postavy ve věku okolo 60 až 70 let, vysoký 173 až 176 centimetrů. Měl krátce střižené, prošedivělé až bílé vlasy a modrošedé oči. Byl oholený a na zápěstí měl pánské hodinky na černém koženém řemínku. S největší pravděpodobností se léčil se srdcem. Na sobě měl krátké teplákové kraťasy s bílým lampasem na obou nohavicích, na jedné nohavici s vyobrazením bílé osmičky a světle hnědé tričko.

Na místo cyklista přicestoval na pánském jízdním kole značky KTM Ultra Flite, rám kola je černý a oranžový. Muž měl u sebe také cyklistickou přilbu černočervené barvy. „Ze kterého směru cyklista na místo přicestoval a zda pochází z okolí, doposud není jasné," doplnila mluvčí.

Jakoukoli informaci, která pomůže při ztotožnění zemřelého muže, přijmou policisté na tísňové lince 158.

Foto PČR

Štítky úmrtí, totožnost, cyklista, Olomoucko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.