pátek 29. března 2024 Taťána

Klusákův film V síti bude mít předremiéru s tvůrci v Metropolu. Dostanou se na ni jen ti, kteří příspějí na Hithitu

Nejnovější film Víta Klusáka, V síti, bude mít předpremiéru s tvůrci právě v olomouckém kině Metropol. Má to však jeden háček - pokud se na předpremiéru chcete dostat, musíte přispět v crowdfundingové kampani, která právě v těchto dnech vrcholí na Hithitu.

Kampaň na Hithitu najdete zde. Jak můžete vidět, lidé tvůrcům přispěli již mnohem více, než byla cílová částka, to ale neznamená, že penize nenajdou své uplatnění. „S každou korunou, kterou jsme v posledních týdnech obdrželi, roste preventivní kampaň, která na náš film naváže a o jejímž průběhu Vás budeme též informovat," říká režisér filmu Vít Klusák.

Abyste se měli šanci dostat na olomouckou předpremiéru, jediné, co stačí udělat, je přispět v crowdfundingové kampani zde.

Na podzim roku 2017 oslovila jedna z telefonních společností režiséra Víta Klusáka, zda by pro ně nenatočil virální video, které by naléhavým způsobem upozornilo na strmě vzrůstající čísla zneužitých dětí na českém internetu. Vít Klusák k projektu přizval kolegyni Barboru Chalupovou a společně se pustili do rešerše formou pokusu: na serveru lidé.cz vytvořili důvěryhodně vypadající falešný profil 12leté dívky Týnušky a čekali, co se bude dít.

A dělo. Během prvních 5 hodin existence profilu dívku oslovilo 83 mužů ve věkovém rozmezí 23 až 63 let a to v drtivé většině s explicitními výzvami ke společné masturbaci pomocí videohovoru. Mnozí z nich bez předchozího upozornění posílali fotografie svých ztopořených penisů, případně odkazy na nejrůznější porno včetně zoofilního. Čtyři muži se skutečně ještě ten večer uspokojovali před webkamerou, aniž by se jim "Týnuška" ukázala...

Dokumentaristé Klusák s Chalupovou se během několika dnů rozhodli, že objevený fenomén je materiál pro nezávislý celovečerní dokumentární film a nikoliv jen pro krátké virální video. Ze spolupráce s telefonní společností nakonec tedy sešlo, což souběžně vedlo k autorské nezávislosti, ale i finančním problémům, kvůli nimž se producenti rozhodli spustit kampaň zde na Hithitu.

Autoři | Foto archiv tvůrců

Štítky v síti, film, pedofil, sexuální predátor, metropol, kino, vít klusák, crowdfunding

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.