pátek 19. dubna 2024 Rostislav

AKTUÁLNĚ: Olomoucký kraj zasáhly silné bouřky. Hasiči hlásí 120 výjezdů

Hasiči v Olomouckém kraji mají dnes vpodvečer kvůli silným bouřkám na kontě už šest desítek výjezdů. Převážná část je zaměstnává na Šumpersku, kde řeší zatopené sklepy i rozlité menší toky. Zasahovali také na řadě míst Prostějovska, kde především čerpali vodu, řekl dnes mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Bouřka se nyní přesunula také na Přerovsko, i tam ji doprovází silný déšť.

„Máme už zhruba 120 výjezdů a stále to pokračuje. Zhruba 80 procent z nich tvoří zásahy na Šumpersku. Dalších 20 procent jsou výjezdy v nižších částech Olomouckého kraje," uvedl mluvčí hasičů.

V Šumperku hasiči zasahovali na několika místech, například v Bludovské ulici protékala voda střechou paneláku, na ulici dr. E.Beneše vytékala voda z kanalizace a octila se i ve sklepě domu. U Zábřehu zase hasiči odstraňovali spadlý strom přes cestu. Zasahovali také v Rapotíně, Rudě nad Moravou, Bludově nebo v Sudkově, kde se rozlily menší toky. V Novém Malíně pomáhali obyvatelům, kterým tekla voda do domu.

Vodu později začali čerpat také na Prostějovsku, vyráželi například do Klenovic na Hané, Víceměřic nebo do Doloplaz na Olomoucku. Bouřka je nyní silná na Přerovsku. Dá se předpokládat, že počet výjezdů bude přibývat.

Bouřky komplikují provoz i na železnici, podle webu Českých drah přerušil strom spadlý do kolejiště provoz vlaků mezi Kojetínem na Přerovsku a Chropyní na Kroměřížsku.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky ČR, počasí, železnice, bouřky, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.