čtvrtek 28. března 2024 Soňa

AKTUALIZOVÁNO: Muž, který vyšplhal na Trojici, byl cizinec. Podle šetření policie památku nepoškodil

, aktualizováno 14. června 2019, 9:30

V noci ze čtvrtka na pátek byl na Horním náměstí důvod k pozdvižení. Muž tam totiž kolem třetí hodiny ráno vyšplhal na Sloup Nejsvětější Trojice.

Na místo byly ihned vyslány všechny dostupné policejní hlídky, včetně policistů pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Policisté na místě zjistili, že se na sloupu Nejsvětější Trojice, v místě římsy, nachází muž. Ten však s hlídkou nekomunikoval a nehybně ležel na sloupu. „Ve věci byla vyžádána součinnost s hasičským záchranným sborem, týkající se sundání muže ze sloupu," řekla mluvčí policie Irena Urbánková.

 „Muž nedbal výzvy policie, proto musela přijet na místo jednotka hasičů s technikou. Plošinou se dostali hasiči až k muži, transportovali ho na zem a předali do rukou policie," řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Poté, co hasiči muže sundali, policisté si ho převzali k dalšímu opatření. Zjistili, že se jedná o šestadvacetiletého cizince. Muže zajistili, a převezli na policejní služebnu k dalším úkonům. Provedli u něj jak orientační dechovou zkoušku, tak i orientační test na omamné a psychotropní látky. Obojí bylo negativní.

„Z dosavadního šetření nebylo zjištěno, že by došlo k poškození této kulturní památky," dodala Urbánková.


Autoři | Foto čtenář David

Štítky Sloup Nejsvětější Trojice, muž, výška, UNESCO

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.