úterý 19. března 2024 Josef

Olomoucký půlmaraton je tady. Policie spouští informační linku

V souvislosti s konáním desátého ročníku Mattoni ½ Maratonu Olomouc 2019, který se uskuteční dnes v Olomouci, nabízíme několik cenných rad nejen sportovcům, ale také jejich fanouškům a řidičům vozidel přijíždějících do centra města.

Tato sportovní akce, které se bude účastnit přibližně 10 tisíc závodníků a velké množství diváků, láká vždy i kapesní zloděje.

Policie radí:

  • nedávejte kapsářům šanci a své cenné věci mějte pořád pod kontrolou,
  • nenoste u sebe velké množství peněz,
  • nemějte cenné věci pohromadě – jedná se především o peníze a doklady, které také nenoste v batohu na zádech, kam nevidíte,
  • nedávejte si peněženky a mobilní telefony viditelně do zadních kapes u kalhot.

„Z důvodu rozsáhlé trasy závodu probíhají v Olomouci uzávěry silnic, proto doporučujeme řidičům, aby nevjížděli do centra města, řídili se dopravním značením a pokud je to možné, aby využili parkovacích míst v okrajových částech města Olomouce. Ve svém vozidle si pak nenechávejte volně a viditelně odložené věci. Předejdete tímto útoku zvědavého zloděje na vaše vozidlo," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

V případě jakýchkoliv dotazů jsou připraveni na bezplatné dopravně-informační lince 800 165 102 organizátoři akce v sobotu 15. 6. 2019, v době od 09:00 do 22:00 hodin, kteří vám dotazy zodpoví.

Foto Matěj Langer

Štítky půlmaraton, sport, policie, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.