pátek 19. dubna 2024 Rostislav

VIDEO: Policie pátrá po dvou zlodějích, kteří ukradli řetízky za 34 tisíc korun 

Policisté žádají o pomoc při pátrání po dvojici mužů ze záznamu kamery. Muži měli 5. června 2019 navštívit zlatnictví v Uničově a také v Zábřehu. Muži z obou provozoven ukradli několik zlatých řetízků

Podle policie šlo pravděpodobně o cizince, kteří na místo přijeli nejspíš Volkswagenem Jetta s registrační značkou cizího státu a s prodavači se snažili mluvit anglicky nebo německy.

„Zatímco si v Zábřehu od prodávající nechali předkládat plata se zbožím, v nestřeženém okamžiku se jim mělo podařit celkem jedenáct zlatých řetízků uschovat, pravděpodobně do oděvu. Když ale prodavačka zjistila, že jí zřejmě nějaké zboží chybí, tři řetízky jí pod záminkou, že upadly na podlahu, vrátili. Z osmi zlatými řetízky se ale z prodejny vytratili neznámo kam," uvedl policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Zloději způsobili zlatnictví v Zábřehu škodu přes 28 tisíc korun a v případě, že by se jim z prodejny podařilo odnést všech jedenáct řetízků, byla by škoda přes 70 tisíc korun. Podobným způsobem ukradli zlaté řetízky za 6 tisíc korun z uničovského zlatnictví.

„Věc šetříme pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže," uvedla mluvčí. Jakoukoliv informace, která by mohla vést  ustanovení totožnosti mužů volejte kdykoliv na linku 158.

Foto PČR

Štítky krádež, zlato, řetízky, Šumpersko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.