středa 24. dubna 2024 Jiří

Pendolino v Olomouci usmrtilo chodce. Provoz na trati byl přerušen dvě hodiny

, aktualizováno 17. června 2019, 14:08

Na železničním přejezdu v Olomouci-Holici dnes dopoledne vlak pendolino srazil a usmrtil člověka. Řekl to mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Nehoda na zhruba dvě hodiny zastavila provoz na železničním koridoru mezi stanicemi Olomouc a Grygov. Ve 12:15 začaly vlaky v místě nehody jezdit po obou kolejích, vyplývá z informací Českých drah. Okolnosti neštěstí vyšetřuje policie.

Nehoda se stala krátce po 10:00. Chodce na přejezdu zabezpečeném světelnou signalizací a závorami srazilo pendolino jedoucí z Bohumína do Prahy. „Podle informací, které zatím máme, by člověk měl být usmrcený," uvedl Drápal.

Usmrcení chodce potvrdila policejní mluvčí Irena Urbánková. Policie zjišťuje jeho totožnost a okolnosti tragické události. „Vzhledem k tomu, že se jedná o tragickou a pro rodinu velmi citlivou událost, nebudeme z piety pozůstalým sdělovat žádné bližší informace," podotkla mluvčí.

Podle informací zveřejněných na webu Českých drah byla v úseku mezi Olomoucí a Grygovem krátce po nehodě zavedena kyvadlová autobusová doprava, která nahradila regionální vlakové spoje. Dálkové vlakové soupravy byly zastaveny v Olomouci a Přerově. Zpoždění činilo až 90 minut. „Dochází k postupné stabilizaci provozu," informovaly po poledni na webu České dráhy.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, nehoda, železnice, úmrtí, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.