středa 24. dubna 2024 Jiří

Lávka od tržnice k Sokolovně je průchozí. Oprava stála necelé čtyři miliony korun

Lávka přes Mlýnský potok od tržnice k Sokolovně je po celkové rekonstrukci a od včerejška opět průchozí. Lávka byla ve velmi špatném technickém stavu, a tak byla součástí opravy betonáž nové mostovky včetně sanace ložisek a mostních závěrů.

„Lávka má po opravě novou izolaci a zábradlí. Sanací prošly i opěry a nové navazující opěrné zídky. Nové je také opevnění koryta toku pod mostem," uvedla mluvčí města Olomouce Radka Štědrá, která dodala, že celkové náklady na opravu byly 3,7 milionu korun.

Další opravované lávky a mosty:

Lávka pro pěší přes Mlýnský potok z Bezručových sadů k tenisovým kurtům se bude opravovat během července a srpna. Předpokládaná cena oprav je 1,59 milionu korun. Předmětem opravy lávky je sanace nosné konstrukce, spodní stavby, nové závěrné zídky a přechodové klíny, nové zábradlí, pochůzí izolace mostovky a opevnění koryta toku.

Most přes Trusovický potok v Černovíře je v těchto dnech v rekonstrukci. Předpokládaná cena této opravy je 1,15 milionu korun. Probíhá zde sanace spodní stavby, říms včetně doplnění říms, zatěsnění trhlin u obrub a jejich doplnění na křídlech, zprovoznění odvodňovačů, doplnění zábradlí a opevnění koryta toku pod mostem.

Most přes Moravu na třídu Kosmonautů bude opravován v srpnu a září. Náklady na rekonstrukci jsou ve výši 4,12 milionu korun a bude se jednat o údržbové práce na mostní konstrukci, zejména o omezení průsaků vody do konstrukce mostu, sanaci povrchu betonu říms, pročištění odvodňovacího systému a údržbu a provedení záchytného systému, které zpomalí degradaci jednotlivých částí mostní konstrukce a prodlouží životnost konstrukce a zajistí bezpečnější provoz na mostě.

Foto čtenář David

Štítky lávka, oprava, mosty, rekonstrukce, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.