úterý 16. dubna 2024 Irena

Toužíte zpomalit své životní tempo? Vydejte se na páteční PechaKucha Night

Spousta z nás touží zpomalit své životní tempo, zmenšit svou ekologickou stopu, uvolnit se. Zvolněte s námi 21. června ve 21 hodin v podniku KLID V RUCHU/LETNÍ KINO OLOMOUC na 21. PechaKucha Night. Příchozí se můžou těšit na hosty z různých kreativních oblastí zabývající se fenoménem Slow Life.

Přišly letní měsíce, které pro nás mají příchuť energie v podobě sluníčka, dovolených u moře nebo pobytu u bazénu s osvěžujícím drinkem. Tahle letní pohoda s sebou ale nese i odvrácenou tvář. Vládnou nadměrné teploty, sucho a nedostatek vody. Také jsme neustále ve stresu a pod tlakem z práce, že nejsme dostatečně štíhlí do plavek nebo z přívalu negativního zpravodajství. A tak se pořadatelé akce PechaKucha Night rozhodli pozvat do Olomouce hosty, kteří ukážou, jak zvolnit tempo, jak lépe hospodařit, být více v souladu s přírodou a zároveň sami se sebou nebo jenom dělat pěkné věci, které se snaží minimalizovat naši ekologickou stopu. 

Mezi prezentujícími se představí projekt Lenky Vackové Textile Mountain – obchod, ve kterém najdete textilie, jejichž cesta by běžně vedla na skládku nebo do spalovny.  Be curious – Find out - Do something. Přesně toto je motto Fashion revolution – mezinárodního hnutí, které nutí přemýšlet o módě jinak než jako o pouhém konzumu. Inspirací pro Olomouc může být také Převlíkárna, která informuje o různých způsobech, workshopech, akcích a obchodech spojených se slow fashion. 

„Slow life ale není pouze o módě a my chceme ukázat mnohem více, a tak jsme oslovili také organizace jako Czech Zero Waste, Nesnězeno nebo Život odpadu,” informuje o dalších hostech organizátorka Alžběta Smejkalová. 

Také bude možné se dozvědět, jak náročné či jednoduché je žít měsíc bez plastu. Proč kompostovat se diváci dozví od tvůrců designového vermikopostéru nebo se můžou nadchnout pro prezentaci 100% českého hračkářství Hugo chodí bos. Svou činnost představí také olomoucký Skautský institut nebo projekt Otoč Kelímek. 

„Otoč Kelímek je projekt vratných kelímků, který vznikl právě tady v Olomouci a nyní ho můžete najít v Praze, Brně, Ostravě, Hradci Králové, Zlíně nebo dokonce v Plzni. Zájem o něj stále stoupá a také rozšiřuje svou nabídku o vratné misky. Lidi už zkrátka nebaví vytvářet odpad a zároveň ne vždy mají u sebe hrnek nebo misku. Tohle se nám líbí!,” říká s úsměvem spoluorganizátor Ondřej Čejka. 

Na oblíbený Letňák – KLID V RUCHU, kde se PechaKucha Night bude konat, můžete dorazit s předstihem a dát si něco dobrého k jídlu či pití a nasát vůni kaštanů. Vstupenky zakoupíte přes GoOut a více info o akci se dozvíte z FB profilu.

Tisková zpráva

Štítky PechaKucha Night, kultura, nápady, Olomouc, Letní kino, Klid v ruchu

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.