čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Žáci základních uměleckých škol se zúčastnili výtvarné soutěže. Jejich díla budou k vidění v sídle krajského úřadu

Šestnáct nejlepších prací žáků základních uměleckých škol z celého regionu bude od začátku prázdnin k vidění v prostorách sídla krajského úřadu. Výtvarnou soutěž hejtmanství uspořádalo v rámci Dnů Olomouckého kraje, které proběhnou 6. a 7. září.

Překvapilo mě, jak rozmanité jsou podle začínajících umělců krásy našeho regionu. Našli je tam, kde by mnozí z nás možná ani nehledali. Vybrat ty nejlepší bylo velmi těžké,“ uvedl hejtman Ladislav Okleštěk.

Speciální cenu hejtmana získá za svůj obraz s názvem Závody Klára Šollé ze základní umělecké školy Miloslava Stibora v Olomouci.

Obraz mě zaujal povedenou figurální kresbou i zajímavou technikou. Motiv znázorňuje důležitost spolupráce a týmového ducha, což je důležité nejen ve sportu, ale v každé lidské činnosti,“ řekl hejtman Okleštěk.

Do soutěže se zapojili žáci šesti základních uměleckých škol z Olomouce, Prostějova, Hranic, Zábřehu, Konice a Zlatých Hor. Celkem na kraj poslali 137 prací.

Školáci soutěžili ve čtyřech věkových kategoriích. Pokud jde o zvolenou techniku, nechali jsme jim naprosto volnou ruku s tím, že musí jít o plošné práce. Také to, jak pojmou dané téma, bylo jen na nich,“ vysvětlila Eva Řepická z krajského odboru školství a mládeže.

Nejlepší díla si lidé budou moci prohlédnout v prostorách před Kongresovým sálem budovy hejtmanství, a to včetně prvního zářijového víkendu, na který jsou naplánovány Dny Olomouckého kraje.  

Tisková zpráva | Foto olkraj.cz

Štítky vzdělávání, škola, žáci, umění, soutěž, výstava

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.