pátek 17. května 2024 Aneta

U Olomouce zemřel třiatřicetiletý řidič náklaďáku. Provoz je stále omezen

Při nehodě nákladního auta na dálnici D35 v katastru Dolního Újezdu na Přerovsku na trase mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou zemřel třiatřicetiletý řidič. Nehoda se stala v pondělí večer, ještě dnes dopoledne je v místě nehody omezena doprava, informovala mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová. Za poslední tři dny je to v Olomouckém kraji třetí tragická nehoda.

Nehoda se stala kolem 21:00 ve směru na Ostravu. „Z prozatím nezjištěných důvodů sjel řidič vpravo mimo komunikaci na travnatý svah, kde se nákladní souprava tvořená tahačem a návěsem převrátila na levý bok," uvedla mluvčí. Třiatřicetiletý řidič na místě zemřel, dodala.

V Olomouckém kraji jde již o třetí tragickou nehodu. V sobotu zemřel sedmadvacetiletý motorkář, který na silnici mezi Kouty nad Desnou a Červenohorským sedlem nezvládl řízení při projíždění zatáčky. Po nárazu do svodidel utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. O den později zemřel čtyřiačtyřicetiletý cyklista, který spadl při sjezdu z Dlouhých Strání k Loučné nad Desnou na Šumpersku.

U řidiče policisté nařídili soudní pitvu, vozidlo zajistili kvůli vyloučení případné technické závady. Na vozidle a návěsu byla škoda předběžně vyčíslena na dva miliony korun, okolnosti nehody se stále vyšetřují, doplnila mluvčí.

Podle informací dopravní policie se nehoda stala na 292. kilometru, kamion leží na boku, částečně vpravo mimo vozovku. Na místo přijel ráno náhradní kamion, do kterého se bude překládat náklad, následně bude havarovaný kamion odtažen. Neprůjezdný je kvůli tomu nyní pravý jízdní pruh, řidiči by měli místem události projíždět se zvýšenou opatrností.

Autoři

Štítky ČR, nehoda, úmrtí, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.