pátek 26. dubna 2024 Oto

VÍKEND PODLE DRBNY: Užijte si barokní slavnosti, zhlédněte závod crossfiterů nebo zajděte na hrad Šternberk

Víkend začne barokními slavnostmi a pokračovat bude ve sportovním a hudebním duchu. Nebude však chybět ani kultura a zábava pro malé i velké.

PÁTEK

BarokOlomouC začíná dnes v 18:00, a to loutkovým divadelním představením. Doprovodný program olomouckých barokních slavností bude probíhat na Horním náměstí. V dnešní večer budou nasvíceny památky a příjemnou atmosféru podtrhne i květinová výzdoba.

Pátek 12. 7.
18:00 - 19:00 Loutkové divadlo Jak Kašpárek zachránil princeznu
19:15 - 20:00 Kvartet NoTimers!
20:15 - 21:00 Šermířské představení Exulis
21:15 - 22:00 Iva Kevešová s kapelou
22:15 Ilumia - ohnivo-světelná show
Doprovodný program: 17:00 - 18:00 barokní prohlídky

SOBOTA

Sokol Games 2019 bude probíhat od 8:00 do 17:00 v TJ Lokomotiva Olomouc. Čtvrtý ročník jednodenních závodů crossfiterů z kategorie Open ženy/muži a Masters +35 muži nabídne divákům také doprovodný program, občerstvení, stánky a o hudbu se postará DJ.

Rockový festival a slavnosti piva v Lutíně II startuje v 15:00 na Rybníčku v Lutíně. K tanci a poslechu zahrají kapely PRYOR, OLD SCHOOL, Kameron, ABBA Chiquita revival a Gabriela V. G. s kapelou. Děti se zabaví ve skákacím hradu a pro dospělé nebude chybět více než deset druhů piva a dobré jídlo. Vstupné vás vyjde na 80 korun.

Podvečerní prohlídky s hudbou na hradě Šternberk budou probíhat v 16, 17, 18 a 19 hodin. Na návštěvníky budou čekat průvodci v historických kostýmech a jejich výklad se zaměří na stolování, historickou módu a život na hradech a zámcích. Nebude chybět ani hudební vystoupení v hradní kapli, kde vystoupí Komorní duo. Zazní zde barokní a klasická hudba českých a zahraničních skladatelů.

Kosíř Fest navazuje na pivovarské slavnosti ve Lhotě pod Kosířem. Na čepu budou tradiční ležáky i vybrané speciály. Vystoupí zde kapela Deep Purple Revival nebo Wanastovi Vjecy Revival. Proběhne soutěž v pojídání tvarůžkových kremrolí či kosířská tombola. Děti můžete vzít sebou, bude pro ně zajištěno zázemí.

NEDĚLE

Nedělní promenádní koncerty v parku budou probíhat celé prázdniny. Tuto neděli zahraje Liberecký Dixieland Old Stars. Koncert začne v 16:00 v altánku ve Smetanových sadech.

Autoři | Foto Facebook Sokol Games, Státní hrad Šternberk, Informační centrum Olomouc, Obec Lutín - části Lutín a Třebčín, Minipivovar Kosíř, olomouc.cz

Štítky víkend, kultura, děti, zábava, divadlo, kino, sport, vzdělání, hudba

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.