pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Čtvrteční nehoda u Dubu nad Moravou je letos nejtragičtější na území Olomouckého kraje

Při tragické nehodě u Dubu nad Moravou na Olomoucku, při které zemřeli ve čtvrtek vpodvečer tři lidé, další dva lidé utrpěli těžká zranění a byli transportováni do Fakultní nemocnice Olomouc. Další tři lidé utrpěli lehká až středně vážná zranění a rozvezeni byli do nemocnic v Olomouci a v Přerově, řekl mluvčí krajské záchranné služby Pavel Lampa. Při nehodě se mezi Dubem nad Moravou a Charváty srazily dvě dodávky a dvě osobní auta, okolnosti nehody vyšetřuje policie.

„Na místě bylo celkově devět účastníků dopravní nehody, přičemž osm bylo zraněných. U tří se bohužel jednalo o stav neslučitelný se životem. Jednoho z nich jsme ještě resuscitovali, ale bezúspěšně. Na místě byli další dva lidé vážně zraněni, kteří byli transportováni do Fakultní nemocnice v Olomouci," uvedl Lampa.

Další dva lidé, kteří byli lehce až středně vážně zraněni, odvezla záchranná služba do přerovské nemocnice. „Jednoho lehce zraněného jsme ještě transportovali do olomoucké fakultní nemocnice," doplnil Lampa.

Počtem obětí jde letos o nejtragičtější nehodu v Olomouckém kraji. Mezi nejtragičtější letošní nehody se dosud zařadil čelní střet dvou osobních aut u obce Kokory na Přerovsku, při kterém na začátku června zemřeli řidiči obou vozidel. Dva spolucestující byli zraněni, z toho jeden těžce a do nemocnice ho přepravil vrtulník. Dvě oběti měla také březnová nehoda osobního auta v Jeseníku, který čelně narazil do stromu.

Nehoda s největším počtem zraněných se odehrála v první polovině června na D35 u Litovle na Olomoucku, kde do odstaveného kamionu naboural autobus s malými fotbalisty. Zranilo se 18 lidí, šlo převážně o lehká zranění. Okolnosti nehody se stále vyšetřují.

Během prvního pololetí zemřelo na silnicích kraje 15 lidí. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku je to o jednu oběť více. Policejní statistiky obětí dopravních nehod narůstají většinou o prázdninách, což potvrdila i čtvrteční nehoda. Od začátku července zemřeli kromě obětí u Dubu nad Moravou ještě další dva lidé, řidič nákladního auta a motorkář.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky Dub nad Moravou, nehoda, tragédie, přehled

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.