čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

FOTO: Na Dolním náměstí si můžete prohlédnout soutěžní výstavu k extrémnímu závodu Runex Race

První ročník překážkového závodu Runex Race slavil úspěch, proto není divu, že organizátoři již pilně pracují na druhém ročníku. Poběží se opět na Poděbradech, a to 31. srpna. V rámci závodu probíhá i soutěžní výstava s celkem 21 fotkami, hlasující mohou účastí v soutěži vyhrát hodnotné ceny.

Online hlasovat pro soutěžní fotky a zařadit se tak do soutěže můžete zde.

Výstava je nyní na Dolním náměstí, bude ale k vidění i na jiných místech v Olomouci. „Teď je 21 fotek vystaveno na Dolním náměstí, poté ji přesuneme do Šantovky a nakonec také na olomoucké Poděbrady, řekl organizátor Jakub Kriško.

A jak bude vypadat samotný závod? „Celková délka závodu je 7 km a součástí je více jak 20 překážek na vodě i na souši. V žádném případě od nás nečekejte podrobný seznam co vás na trati čeká. To by nebyl extrémní závod, kdybyste znali veškeré detaily závodu. Co vám můžeme zaručit je rozmanitost a originalita. Můžete se těšit na divoký ostrov, speciální lanové a crossfitové překážky, bahno, ostnatý drát, kontejnery či překážky ve vodě," říká Kriško.

Závod je možné absolvovat jako jednotlivec, ve smíšené dvojici či jako tým o 3 – 5 lidech. V každém týmu (3 – 5 osob) musí být minimálně jedna žena. Start v týmu je společný a je na vás, zda v závodě půjdete každý sám za sebe a nebo si vzájemně pomůžete až do cíle – hodnotí se průměr časů jednotlivých členů v týmu. Každý člen v týmu se registruje zvlášť, nezapomeňte jen uvést stejný název vašeho týmu. Součástí dne je také speciální závod pro děti. Registrovat na všechny kategorie se můžete zde.

Fotogalerii z prvního ročníku závodu naleznete zde.

Každý závodník obdrží originální medaili, občerstvení na trati a v zázemí závodu, startovní tašku a elektronický čip. Pro ty nejlepší budou připravené hodnotné ceny od našich partnerů.

Na konci července je konec čtvrté registrační vlny, poté se cena startovného zase o něco zvýší. Každý z účastníků navíc zaplacením starovného přispěje na organizaci Dobré místo pro život.

Lze zakoupit jaké voucher na závod, pokud byste chtěli obdarovat startovným někoho ze svých blízkých.

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Štítky Runex Ruce, závod, běh, sport, Poděbrady, registrace

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.