čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

FOTO/VIDEO: Náklaďák u muzea poničil pískovcový sloup a vyvrátil rozvodnou skříň. Řidiče chytili až na Wellnerově ulici

, aktualizováno 15. července 2019, 13:46

Při pondělní nehodě v centru Olomouce, konkrétně v ulici u Hanáckého pluku, došlo k rozlomení pískovcového pilíře, který poškodil rozvodnou skříň. Na místě jsou hasiči, policie a také pracovníci Dopravního podniku města Olomouce, kteří na dobu nezbytně nutnou zastavili i tramvaje.

„Po zlomení pískovcového pilíře došlo k poruše rozvodné skříně, jednotka provedla zajištění pilíře a nutná bezpečnostní opatření," řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Podle prvotních informací mělo projíždějící nákladní vozidlo v uvedené křižovatce vyvrátit plot, poškodit rozvodnou skříň a shodit dopravní značku, přičemž mělo pokračovat v jízdě směrem ke kruhovému objezdu na ulici Dobrovského. „Nákladní vozidlo bylo hlídkou dopravního inspektorátu zastaveno na ulici Wellnerova v Olomouci," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Alkohol byl u řidiče vyloučen orientační dechovou zkouškou, ke zranění osob nedošlo. Hmotná škoda je v tuto chvíli odhadována předběžně na 250 000 korun.

Krátce po třinácté hodině byl, z důvodu zásahu hasičského záchranného sboru, uzavřen průjezd tramvají přes náměstí Republiky. Krátce před půl druhou byl provoz zcela obnoven. V současné době jsou všechny ulice plně průjezdné.

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Štítky náměstí Republiky

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.