pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Malý chlapec se těžce zranil při sjezdu na koloběžce z Dlouhých strání

Těžké zranění hlavy utrpěl ve středu v podvečer jedenáctiletý chlapec při pádu z koloběžky, na které po silnici sjížděl z hory Dlouhé stráně na Šumpersku. Zraněného hocha do nemocnice transportoval vrtulník záchranné služby. Dnes to řekl David Spiller z Horské služby Jeseníky.

Chlapec spadl při sjezdu po asfaltové silnici a jeho otec přes aplikaci záchranka v mobilním telefonu informoval záchrannou službu. „Poté jsme byli vyzváni i my s tím, že chlapec si i přes fakt, že měl přilbu, poranil hlavu a je v bezvědomí. Na místě jsme zjistili, že pád byl zřejmě tak prudký, že bezpečnostní přilba praskla,“ uvedl Spiller.

Horští záchranáři zajistili chlapci životní funkce a zafixovali ho do vakuové matrace. „Ošetřili jsme jej a připravili k transportu vrtulníkem Letecké záchranné služby Olomouc. Ten přistál asi kilometr od místa nehody, takže jsme chlapce museli k němu šetrně přepravit. To už ale měl zraněného v péči lékař záchranné služby a vrtulník ho pak transportoval k dalšímu ošetření do nemocnice v Brně," řekl Spiller.

Jízda na koloběžkách je stále populárnější a lidé se na jich rádi prohánějí z jesenických kopců. „S tím vzrůstá i počet úrazů na nich," upozornil náčelník Horské služby Jeseníky Michal Klimeš, podle kterého by lidé na koloběžkách měli kopce sjíždět opatrně a nepřeceňovat své schopnosti.

Autoři

Štítky ČR, neštěstí, rekreace, Jeseníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.