čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

U trati na Olomoucku byl dnes nalezen mrtvý muž. Těla si všiml strojvedoucí projíždějícího vlaku

U trati na hlavním železničním koridoru z Prahy na severní Moravu a Slovensko nedaleko Štěpánova na Olomoucku byl dnes odpoledne nalezen mrtvý muž. Těla si všiml strojvedoucí projíždějícího vlaku, který nález nahlásil, řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Provoz je podle Českých drah omezen. Dálková doprava měl zpoždění deset až dvacet minut, regionální vlaky měly zpoždění dvacet až čtyřicet minut.

Omezení trvalo do 18:20. „V 15:21 byla nalezena usmrcená osobu v úseku mezi Olomoucí a Štěpánovem. Strojvedoucí vlaku Leo Express uviděl osobu a nahlásil to. V tuto chvíli se bude zjišťovat, kterým vlakem došlo ke kontaktu, pokud tam k nějakému kontaktu došlo. Provoz tam bude určitě omezen," uvedl mluvčí inspekce.

Podle krajské policejní mluvčí Terezy Neubauerové šlo o muže, jeho totožnost policie zjišťuje. „Oznámil to strojvedoucí, který je ve vlaku po jiné koleji a uviděl tam ležet tělo. Kolegové na místě zjišťují, co se stalo. Kvůli vyšetřování byl po nějakou dobu přerušen provoz v obou směrech," řekla dnes policejní mluvčí.

Podle Českých drah byl provoz na hlavním železničním koridoru u Štěpánova veden pouze po jedné ze dvou traťových kolejí sníženou rychlostí.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, nehoda, železnice, úmrtí, Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.