pátek 29. března 2024 Taťána

Zemřel Milan Langer. Zkolaboval při pouti z Olomouce do Španělska

Za čtyři měsíce putování z Olomouce směrem do Santiaga de Compostela urazil Milan Langer se svou skupinou dva tisíce kilometrů. Jejich pouť skončila 22. července ve městě Decazeville na jihu Francie, kde se Milan Langer přestal cítit dobře, zkolaboval a byl převezen do nemocnice. Milan Langer zemřel včera patnáct minut po osmé hodině večerní.

PSALI JSME: Milan Langer vyrazil se skupinou nadšenců na pouť z Olomouce do Španělska

„Nerad, ale musím oznámit, že další putování musím z vážných zdravotních důvodů ukončit. Postupně se mi zhoršovalo dýchání a nyní jsem v nemocnici v Decazeville ve Francii. Po rozborech krve a rentgenech mi doktor našel silnou dehydrataci, vyčerpání a hlavně nějakou infekci v těle. Teď budu 2 až 3 dny v nemocnici a pak se musím vrátit domů. Ušli jsme dvě třetiny cesty, je to škoda, ale zdraví, v tomto případě téměř život kvůli omezenému dýchání, jsou přednější," napsal Milan Langer na facebook 22. července.

Zpráva o smrti Milana Langera se objevila včera večer na facebookové stránce Poutí k sobě.

Milan Langer zemřel ve středu 7. srpna ve 20 hodin a 15 minut. Od dětství se pohyboval na invalidním vozíku, byl zakladatelem spolku Trend vozíčkářů a dlouhodobě aktivně pracoval v organizacích zdravotně postižených jako jsou Svaz invalidů, Asociace muskulárních dystrofiků, Sdružení pro životní prostředí zdravotně postižených, Sbor zástupců ZP a Národní rada zdravotně postižených ČR.

Foto Jindřich Karas

Štítky úmrtí, pouť, Milan Langer, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.