pátek 29. března 2024 Taťána

FOTO: Na přejezdu u Olomouce se srazil vlak s autem, zranily se dvě ženy

Dvě ženy se dnes ráno zranily při srážce osobního vlaku s automobilem na železničním přejezdu mezi obcemi Bystrovany a Velká Bystřice nedaleko Olomouce. Zraněnou řidičiku i cestující záchranáři převezli do Fakultní nemocnice v Olomouci. Kvůli nehodě je na trati mezi Olomoucí a Velkou Bystřicí zastaven provoz vlaků.

Osobní automobil se s vlakem na přejezdu srazil kolem 07:00. „Řidička vozidla jela ve směru od Bystrovan na Velkou Bystřici a najela na železniční přejezd v době, kdy zde projížděla vlaková souprava ve směru od Olomouce na Velkou Bystřici. Došlo ke střetu, po kterém vlak táhl auto asi ještě 150 metrů před sebou, než úplně zastavil," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Na místo vyjížděli profesionální hasiči z Olomouce. „Dva zraněné hasiči předali do péče zdravotníkům. Na místě zasahovala také jednotka sboru dobrovolných hasičů z Velké Bystřice," řekla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Při nehodě se zranila řidička osobního automobilu a jedna cestující z vlaku. Obě ženy byly převezeny do Fakultní nemocnice v Olomouci. V době srážky bylo ve vlaku 13 lidí včetně strojvedoucího a průvodčí. Pole prvotních informací z místa a výpovědi svědků bylo světelné a zvukové signalizační zařízení v době nehody aktivní, řekla Zajícová. Okolnosti nehody vyšetřují policisté.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky nehoda, železnice, Olomoucko, Velká Bystřice, vlak, auto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.