sobota 20. dubna 2024 Marcela

Olomouc se naposledy rozloučí s Milanem Langerem, zakladatelem Spolku Trend vozíčkářů

V pondělí 19. srpna ve 12 hodin proběhne poslední rozloučení s Milanem Langerem, zakladatelem Spolku Trend vozíčkářů, který zemřel 7. srpna během pouti do Santiaga de Compostela. Rodina, přátelé i veřejnost se s Milanem Langerem rozloučí v kostele Neposkvrněného Početí panny Marie.

PSALI JSME: Zemřel Milan Langer. Zkolaboval při pouti z Olomouce do Španělska

Milan Langer vyrazil na pouť do Santiaga de Compostela společně se skupinou spolucestovatelů z olomouckého Horního náměstí 21. března. Během cesty Milan Langer oslavil šedesáté narozeniny. Pouť pro něj skončila ve francouzském městě Rodez. Zemřel na následky vyčerpání a dehydratace.

Milan Langer byl členem Zastupitelstva města Olomouce a působil ve vedení Spolku Trend vozíčkářů i jako krajský předseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR. Působil i v dalších organizacích pro zdravotně postižené jako je Svaz invalidů nebo Asociace muskulárních dystrofiků.

„Byl vytrvalý a houževnatý. Ale také měl smysl pro humor, o sobě vždy říkal, že je nepiják, nekuřák a nemrava,“ vzpomíná na svého muže Martina Langerová. Také rád cestoval. Navštívil Indii, Thajsko nebo Austrálii.

„Jeho stopa je v Olomouci nesmazatelná. Právě on se zasloužil o projekt Bezbariérová Olomouc, který zpřístupňuje veřejný život, ale i pouhý pohyb po ulici, vozíčkářům a všem lidem se sníženou schopností pohybu a orientace," uvedl mluvčí Olomouce Pavel Konečný.

ČTĚTE TAKÉ: Jak se žije v Olomouci lidem na invalidním vozíku? Projeli jsme město se Zdeňkou Vyoralovou

Foto olomouc.eu

Štítky úmrtí, pohřeb, Milan Langer, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.