pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Piju už měsíc a půl bez přestávky, řekl policii opilý cyklista, který jel po dálnici

Opilého cyklistu s téměř dvěma promile alkoholu v krvi zastavili policisté na dálnici D46 z Prostějova směrem na Olomouc. Policistům bezelstně sdělil, že pije už měsíc a půl bez přestávky a o množství vypitého alkoholu nemá přehled. Policisté mu další jízdu zakázali a případ předali správnímu orgánu, pokuta se může vyšplhat až na 50 tisíc korun, informoval dnes mluvčí policie František Kořínek.

K cyklistovi na dálnici vyráželi policisté v sobotu. Informaci o cyklistovi, který na nájezdu v Konečné ulici v Prostějově najel na dálnici D46 ve směru na Olomouc, dostali přes tísňovou linku. „Asi o pět minut později na dálnici vyslaní policisté dopravního inspektorátu oznámení potvrdili a cyklistu zastavili. Osmadvacetiletý cizinec byl zjevně pod vlivem alkoholu, což se potvrdilo i provedenými dechovými zkouškami," uvedl mluvčí.

Muži policisté změřili 1,9 promile. „Odpověď na dotaz, kdy a jaký alkohol před jízdou vypil, zaskočila i zkušené policisty. Muž jim totiž odpověděl, že pije už asi měsíc a půl bez přestávky a sám už neví, kolik toho vlastně vypil," dodal mluvčí.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, policie, kuriozity, alkohol, D46, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.