pátek 29. března 2024 Taťána

Trenér Teplý končí ze zdravotních důvodů u olomouckých volejbalistek, novým koučem bude Petr Zapletal

Novým trenérem volejbalistek Univerzity Palackého Olomouc je Petr Zapletal. Bývalý reprezentační nahrávač s dlouholetými zkušenostmi ze zahraničí nahrazuje v roli hlavního kouče aktuálních mistryň republiky Jiřího Teplého. Trenérská legenda se koučování dočasně vzdává ze zdravotních důvodů. Zapletalovi bude na lavičce pomáhat do letoška prostějovský asistent Lukáš Miček.

Dosavadní lodivod Jiří Teplý se přesouvá do role mentora, který bude v úzkém spojení s nově vzniklou trenérskou dvojicí, aby jí mohl předávat své cenné zkušenosti. „Obhajoba titulu a vybojovaných pozic na domácí i mezinárodní scéně je natolik zodpovědnou a náročnou výzvou, která se bohužel neslučuje s mým aktuálním zdravotním stavem. Proto s důvěrou předávám postupně budovaný tým do rukou nového realizačního týmu, jemuž plně důvěřuji a rád s ním budu dle svých možností maximálně spolupracovat,“ říká dlouholetý a veleúspěšný kouč Jiří Teplý, jemuž všichni v klubu přejí rychlé a úspěšné zvládnutí jeho nastalé zdravotní situace.

Že symbol olomouckého ženského volejbalu ve sportu, který dlouhodobě pomáhá formovat a spoluvytvářet, rozhodně nekončí, potvrzuje i předseda VK UP Olomouc Jiří Zemánek: „Jirka Teplý je ikona našeho klubu a obrovská lidská i profesní osobnost. V tuto chvíli jsme zejména s ním v jeho osobním boji, ale tým, který on sám vybudoval a opakovaně dovedl přes veškeré možné aktuální limity na vrchol, je stále jeho. Toho jsme si všichni v naší organizaci plně a vždy vědomi,“ zdůrazňuje Jiří Zemánek.

Pro letos v prosinci dvaačtyřicetiletého rodáka z Olomouce Petra Zapletala, mistra české a německé nejvyšší soutěže a s reprezentací vítěze Evropské ligy, půjde o první velkou prověrku v jeho trenérské kariéře. Doposud vedl žákovské týmy ve volejbalové akademii, kterou sám založil. „Velmi si vážím šance navázat na práci pana Teplého, s nímž budu velice rád spolupracovat a získávat od něj trenérské poznatky. Věřím, že to pomůže nejen mně, ale hlavně celému olomouckému volejbalu, jemuž jsem vděčen za odstartování své úspěšné profesionální dráhy,“ přeje si nový šéf lavičky VK UP.

Tisková zpráva | Foto Michaela Valsová

Štítky Teplý, volejbal, VK UP Olomouc, Petr Zapletal

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.