pátek 29. března 2024 Taťána

Po postupu na Czech Open ve čtyřhře se česká reprezentantka Hana Matelová radovala také z vítězství ve dvouhře

Česká reprezentantka Hana Matelová se divákům v Olomouci představí druhý hrací den hlavní soutěže Czech Open nejen ve čtyřhře, ale také ve dvouhře. Po skvělém výkonu porazila 74. hráčku světa Korejku Kim Hayeong a postoupila mezi šestnáct nejlepších.

Skvěle začala a vyhrála úvodní dva sety, přitom v tom prvním už prohrávala 4:8. Ale byla po celou dobu ve skvělé herní pohodě a o poznání lepší hráčkou. „Musím říct, že jsem spokojená, podala jsem opravdu super výkon. Nevyšlo mi to moc před týdnem v Bulharsku a já jsem moc chtěla uspět v Olomouci. Tohle bylo jednoduše řečeno povedené,“ řekla po zápase.

Podobně jako její soupeřka promarnila i Matelová vedení ve třetím setu a dovolila soupeřce snížit, jenže pak si vzala bezpečně vedení zpět. „Vyhraný čtvrtý set mě opravdu uklidnil, to už jsem věřila, že vyhraju. Ale jednoduché to nebylo ani v závěru. Měla jsem celkem čtyři mečboly, soupeřka ovšem i za tohoto stavu zahrála skvělé balony a jisté to bylo až po tom úplně posledním vítězném míčku. Mám obrovskou radost, ve druhém kole mě čeká desátá hráčka světa Japonka Hiranová, se kterou jsem letos v Hong Kongu prohrála 1:4. Bude to jiná hra a já v ní mohu jen získat. Doufám, že mě přijdou povzbudit fanoušci. Byli skvělí, byť jsem měla trochu obavu, jestli se budu umět v domácím prostředí soustředit na svoji hru. Ale fungovalo to dobře, takže se na diváky moc těším.“

Na úspěch české ženské jedničky bohužel nenavázal nejlepší český hráč Pavel Širuček. Také on dostal divokou kartu organizátorů a byl nasazen přímo do hlavní soutěže. Jeho prvním soupeřem byl Japonec Yuki Hirano, který byl nakonec nad síly českého reprezentanta. Širuček prohrál první dva sety, pak v koncovce třetího uspěl a snížil, jenže Hirano opět své vedení navýšil a zápas nakonec dovedl do vítězného konce. „Jsem velmi zklamaný, protože si myslím, že to byl na první kolo hratelný soupeř. Rozhodně postoupili z kvalifikace lepší hráči. Netuším, kde se stala chyba, ale byl zkrátka o něco lepší. Nemohl jsem se vůbec opřít o forhend, přitom jsem na něm od začátku přípravy tolik pracoval. Je to obrovská škoda,“ řekl k zápasu Pavel Širuček.

Prohra ho může mrzet dvojnásob, protože v případě postupu by ve druhém kole nastoupil proti Rumunu Cristianu Pleteovi, který senzačně vyřadil nasazenou jedničku Tomokazu Harimota. Žádné další překvapení podobného formátu v úvodu turnaje nepřišlo. Obhájkyně titulu Kasumi Ishikawová postoupila po sedmisetové bitvě, snadné to proti Číňanovi Xia Yizhengovi neměl ani Timo Boll. Vyhrál až po boji 4:2. Portugalec Marcos Freitas porazil stejně jako před týdnem v Bulharsku Japonce Koki Niwu.

 Kompletní informace o turnaji najdete ZDE.

Tisková zpráva | Foto Czech Open

Štítky Czech Open, sport, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.