středa 24. dubna 2024 Jiří

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Firma SGB Czech Trafo sází na práci v čisté výrobě i dobré peníze. Teď nabírají do výroby

PR článek

V květnu 2018 v Olomouci vyrostla nová pobočka výrobní společnosti, která se zabývá výrobou suchých transformátorů. Sídlí v Hněvotíně a v současné době plánují rozšířit své řady o další pracovníky ve výrobě.

Výrobní hala se rozkládá na ploše asi 5 tisíc metrů čtverečních a vznikla před pár lety na kraji Hněvotína, coby kamenem dohodil do Olomouce. Ostatně, v době výměny směn sem zajíždí i linkový autobus městské hromadné dopravy. Uvnitř výrobní haly se nachází moderní technologie na výrobu transformátorů v čele s GravityLine navíjecími stroji a pecemi, což firmě v Olomouci umožňuje výrobu až 1500 transformátorů ročně. Systém výroby je převzat z německého vzoru. „V současné době u nás pracuje 30 zaměstnanců ve výrobě, plán je rozšířit jejich řady až na padesát pracovníků,” říká Lucie Sandoval, personální manažerka SGB Czech Trafo. Sama zdůrazňuje, že zvláštní důraz je ve firmě kladen na výrobní prostředí, které je díky bezolejové výrobě transformátorů velmi čisté, a také na bezpečnost práce.

V SGB Czech Trafo v současné době hledají zejména pracovníky na tři pozice. První z nich je technik výroby a montáže transformátorů. Uchazeč by měl mít minimálně střední či střední odborné vzdělání, vítají se také předchozí zkušenosti se vstřikolisy, mixovacími stroji a stroji pracujícími s vakuem. K tomu byl měl být budoucí pracovník manuálně zručný a zodpovědný. „Velkou motivací pro naše pracovníky je míra zodpovědnosti, kterou do nich vkládáme. Neexistuje u nás, aby pracovník spadl do přílišného výrobního stereotypu, že by osm hodin v kuse dělal u pásu zanedbatelnou činnost v porovnání s celkovým výrobním procesem. Naopak - každý z nich má na starosti větší úsek výroby,” říká ředitel olomoucké pobočky SGB Czech Trafo Tibor Kálmán. 

Náplní práce technika výroby je obsluha zalévacího stroje pomocí řídícího panelu, základní údržba stroje, ovládání vytvrzovacích pecí a v neposlední řadě také manipulace materiálu s vysokozdvižným vozíkem nebo jeřábem. „Pokud člověk nebude mít školení na manipulaci s vysokozdvižným vozíkem, vůbec ničemu to nevadí, protože ho zaškolíme jak s tímto strojem, tak i VZV,” říká Lucie Sandoval.

Druhou a třetí pozicí, kterou potřebují v SGB Czech Trafo obsadit, je navíječ. Ten má za úkol obsluhu navíjecího stroje a navíjení vysokonapěťových nebo nízkonapěťových cívek, přičemž požadavky jsou podobné, jako u předchozí pozice. Navíječ vysokonapěťových cívek je vhoudnou pozicí i pro ženy Dalo by se říct, že tato pozice je o něco méně náročná a nevyžaduje manipulaci s VZV. 

„V současné době jedeme na dvě směny, ve vzdálené budoucnosti plánujeme ale rozšiřovat výrobu na třísměnný provoz. Na druhou stranu, nabízíme pět týdnů dovolené, práci na hlavní pracovní poměr s podepsáním smlouvy na dobu neurčitou, stravenky, příspěvek na penzijní pojištění, příplatek za odpolední směny, důkladné zaškolení a u zaměstnanců také podporujeme jazykové vzdělávání,” vyjmenovává benefity Lucie Sandoval. Zaměstnanci si mohou vybrat, zda se chtějí věnovat angličtině, němčině či třeba ruštině. Uchazeče může zaujmout také nástupní mzda 145 - 154 Kč za hodinu či příspěvek za docházku v hodnotě 500 korun.

Pokud chcete pracovat ve firmě SGB Czech Trafo, vyplňte následující formulář. My se postaráme o to, aby byl doručen. Můžete také kontaktovat přímo personální manažerku Lucii Sandoval na e-mailu Lucie.Sandoval@sgb-smit.group.

Pokud chcete pracovat v SGB Czech Trafo, vyplňte následující formulář:

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Štítky SGB Czech Trafo, nábor, práce, zkušenosti, výroba, HR, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.