čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

FOTO/VIDEO: Seriál Pivovaru Holba s názvem Z pramenů Jeseníků vyvrcholí výletem na Rejvíz

PR článek

Pátý ročník seriálu s názvem Z pramenů Jeseníků, který milovníkům výletů připravil Pivovar Holba, vyvrcholí 14. září. Cílem posledního z letošních výletů bude Mechové jezírko Rejvíz. Startuje se v sobotu 14. září a připojit se můžete i vy.

Výletů s Holbou se před rokem účastnil i herec Miroslav Krobot, který vyrůstal v Zábřehu, takže severní část Moravy zná jako své boty. Z těchto výletů vzniklo šest krátkých videí, ve kterých se od charismatického průvodce dozvíte spoustu zajímavých informací o jesenických horách. Podívejte se na jeho pochod na Rejvíz.

Letos se série výletů opakuje. Pivovar Holba letos uspořádal již dva podobné výlety. 20. července se šlo z Červenohorského sedla na Vřesovou studánku. 10. srpna si výletníci užili tůru z Ramzové na Keprník a zpět. Třetí výlet bude po okolí Mechového jezírka Rejvíz.

„Tenhle výlet bude krátký, takže se hodí i pro děti, nebo naopak pro babičky a dědy. Výchozím bodem je Rejvíz a trasa celou dobu povede rovinatým terénem. V druhé části přejde v naučnou stezku, kde je možné spatřit vzácné druhy rostlin i živočichů. Samotné Mechové jezírko vás na závěr možná neohromí svou velikostí, ale svou malebností a zasazením do krajiny rozhodně," lákají organizátoři akce.

Šestidílný seriál Z pramenů Jeseniků mapuje prameny jeseníků, jejichž voda je základem piva z Pivovaru Holba. Všechny díly najdete zde.

Start od osmi do deseti hodin

„Startujeme od 8 do 10 hodin registrací. Před cestou čekají všechny účastníky pochodu opět drobné dárky, které na výšlap přijdou vhod, a také turistický pas s mapou a tipy na všechny naše vycházky. V cíli u samotného jezírka si do pasu můžete otisknout razítko pochodu. Po návratu je pro účastníky připraveno občerstvení a zábavný program," vysvětlují organizátoři akce na oficiálním webu zpramenujeseniku.cz.

Trasa je dlouhá asi pět kilometrů a vede rovinatým terénem. Samotné Mechové jezírko se nachází ve výšce 769 metrů nad mořem a převýšení na trase je téměř nulové, proto je obtížnost trasy hodnocena jako nízká.

Foto Pivovar Holba

Štítky výlet, Holba, Z pramenů Jeseníků, Jeseníky

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.