neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

FOTO: Olomoučtí celníci našli v osobním autě 150 tisíc pašovaných cigaret. Řidičce hrozí tři roky vězení

Téměř 150 tisíc pašovaných cigaret zadrželi olomoučtí celníci v závěru minulého týdne při kontrole osobního auta na dálnici u Brodku u Prostějova. Zabránili tak daňovému úniku, který byl předběžně vyčíslen na 700 tisíc korun, řekla dnes mluvčí Celního úřadu pro Olomoucký kraj Marie Bortlová. Vůz, za jehož volantem seděla žena, měl polskou poznávací značku

Celníci večer zastavili auto na dálnici nedaleko Prostějova kvůli podezření, že nemá dálniční kupón. „Při kontrole však zjistili, že dálniční známka je v pořádku, ale vnitřní prostor vozidla je napěchován 15 kartonovými krabicemi. Ty obsahovaly bezmála 150 tisíc kusů cigaret bez platných tabákových nálepek. Celníci zboží zajistili," uvedla Bortlová.

Případ je podle Bortlové prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby a trestného činu porušení práv k ochranné známce a jiným označením. „Řidičce teď hrozí trest odnětí svobody až na tři roky a také propadnutí jejího majetku ve prospěch státu," dodala Bortlová.

Autoři | Foto Celní správa

Štítky ČR, Polsko, kriminalita, tabák, clo, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.