čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Policie rozplétá příčiny nehody cyklisty a seniora za volantem auta u černovírského mostu

Policie hledá svědky nehody, ke které došlo ve čtvrtek 5. září u černovírského mostu před polednem.

„Jak z prvotního šetření vyplývá, střetlo se zde osobní vozidlo Toyota Yaris, řízené 81letým řidičem, s blíže neustanoveným cyklistou. K dopravní nehodě mělo dojít v okamžiku, kdy řidič vozidla, jedoucí směrem k ulici Lazecká, měl odbočovat vlevo, ve směru jízdy na Chomoutov, a dosud nezjištěný cyklista měl jet po hlavní komunikaci, po ulici Lazecká a měl odbočovat na vedlejší pozemní komunikaci, na ulici Jarmily Glazarové. Z dosud přesně nezjištěných příčin došlo k pádu cyklisty na vozovku," popsala nehodu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Dle vyjádření řidiče ke střetu mezi osobním vozidlem a jízdním kolem nedošlo. Cyklista poté nasedl na jízdní kolo a odjel. Alkohol byl u řidiče vyloučen orientační dechovou zkouškou. 

Svědci, kteří nehodu viděli, mohli daným úsekem projíždět či procházet a svými informacemi by tak mohli přispět k jejímu řádnému objasnění, ustanovení neznámého cyklisty a jeho jízdního kola, ať prosím, kontaktují policisty Dopravního inspektorátu Olomouc a to buď osobně, anebo telefonicky na adrese: Třída Kosmonautů 189/10, Olomouc, na tel. 974 766 251, 974 466 574, email: ol.di.podatelna@pcr.cz, případně kdykoliv prostřednictvím linky 158. Rovněž žádáme i neznámého cyklistu, aby se se svým svědectvím přihlásil na výše uvedených kontaktech. 

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, Černovír, cyklista, auto, svědci

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.