čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomoucké letní kino už nikdy nebude jako dřív, bude se demolovat dřevěná konstrukce kolem plátna

Letní kino přijde o svou dominantu - není jiná možnost, než demolice dřevěné konstrukce, která slouží jako střecha nad plátnem.

O skutečnosti informovali správci facebokové stránky Letní kino Olomouc - BAR / PARK KLID V RUCHU. „Máte posledních 8 filmových příležitostí zažít amfiteátr tak, jak dělal radost 32 let. S lítostí totiž oznamujeme smutnou novinu, že dřevěné "hřiby / stromy" nad pódiem v amfiteátru se loučí," sdělili na Facebooku.

Jejich způsob konstrukce bohužel technicky neumožňuje opravu a tak nás čeká nemilá demolice.

Na facebooku se píše, že tato nápaditá organická konstrukce ze dřeva a oceli je dílem architekta Josefa Jandy a inženýrů Jaromíra Dostála, Pavla Pospíšila a Jaroslava Kučery. Byla to nejvýraznější změna areálu po jeho rozsáhlé rekonstrukci a modernizaci, která probíhala v letech 1984 - 87. Zajímavostí je, že tzv. hřiby mají znázorňovat koruny stromů, které v té době po stranách jeviště opravdu rostly a konstrukce se tak s nimi krásně propojovala. Uvnitř dřevěného žebroví bylo instalováno osvětlení a návštěva večerního kina musela být opravdu velkolepým zážitkem

Autoři | Foto Facebook Klid v ruchu

Štítky letní kino, demolice, kino, letňák, kultura

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.