čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Zasaďte strom a pomozte dobré věci. Dobrovolníci podpoří pacienty s cystickou fibrózou

Nezisková organizace Crosspoint Olomouc pořádá ve spolupráci s Lesy města Olomouce a statutárním městem Olomouc netradiční lesní benefici. Přijďte si užít víkend jinak, ukažte dobrou vůli a pomozte vysadit dvacet tisíc sazenic. Za každý vysazený strom v lese postiženém kůrovcem věnují Lesy města Olomouce a statutární město Olomouc pět korun na konto Crosspoint Tobě. Tím společně s dobrovolníky podpoří pacienty se zákeřnou nemocí cystická fibróza.

Lesní benefice Stromy Tobě proběhne v lese v Březové u Litovle o víkendu 12. až 13. října, následně pak v neděli 20. října a 3. listopadu. Lesy města Olomouce a statutární město Olomouc přitom dávají výsadbě lesa dobročinnou myšlenku. Pětikoruny, které ušetří výsadbou každého stromu díky pomoci dobrovolníků, budou věnovány na konto Crosspoint Tobě. Výtěžek z benefice pak podpoří léčbu pacientů s cystickou fibrózou a dalšími chronickými nemocemi ve Fakultní nemocnici Olomouc. „Naším záměrem je dát lidem možnost získat bližší vztah k zachráněnému lesu. Třeba pak budou za pár desetiletí svým dětem a vnoučatům ukazovat, že právě tento kousek lesa sami vysazovali. A navíc tím dobrovolníci podpoří konto Crosspoint Tobě a nemocné děti. Osobně neustále vnímám potřebu pacienty s touto zákeřnou nemocí podporovat. Věřím, že na benefici dorazí dvě stě dobrovolníků, podaří se vysadit plánovaných dvacet tisíc sazenic a my tak předáme na konto Crosspoint Tobě sto tisíc korun,“ vysvětlil primátor Miroslav Žbánek.

Jak se zapojit?

Registrujte se jako dobrovolník na internetových stránkách stromytobe.cz, kde najdete další informace.


Crosspoint Olomouc je nezisková organizace, která podporuje rodiny dětí trpící cystickou fibrózou a jinými chronickými nemocemi. Crosspoint je partnerem Fakultní nemocnice Olomouc a pracuje pod záštitou primátora statutárního města Olomouc. Spolupráce je dlouhodobá a systematická. Díky příspěvkům dárců mohla organizace pro Dětskou kliniku nakoupit speciální přístroje usnadňující léčbu dětí nemocných cystickou fibrózou nebo podpořila ozdravné tábory spolku Alergo. Pomoc poskytla také komunitnímu centru pro seniory Archa, spolupracovala s charitativní organizací ADRA a s Dětským fondem OSN UNICEF. Za šest lest své existence Crosspoint pomohl potřebným více než pěti miliony korun především od dárců z řad firem.

Protože se ale k podpoře pacientů s cystickou fibrózou hlásilo stále více jednotlivců a vybraných škol, založil Crosspoint v letošním roce konto Crosspoint Tobě. Ředitelka spolku Ester Rážová k tomu dodává: „Konto Crosspoint Tobě vzniklo jako okamžitá sociálně zdravotní pomoc pro děti s cystickou fibrózou a jejich nejbližší. Je nám ctí, že jsme dostali důvěru vedení města Olomouce a Fakultní nemocnice Olomouc. Cílem sbírky je pomoc rodině v těžké životní situaci, která je s nemocí spjata. Pomoc bude zajištěna finančními prostředky nebo pomůckami, které si rodina sama nemůže dovolit. Díky tomu může konto Crosspoint Tobě výrazně pomoci rodině ve zvládání této situace. Finanční prostředky na konto získáváme díky zapojení dobrovolníků do dobročinných štafet na Olomouckém půlmaratonu, nákupu vstupenek na Adventní benefiční koncert a dalším aktivitám. Vybrané peníze již nyní putují do poslední koruny potřebným. Věřím, že benefice Stromy Tobě osloví širokou veřejnost města Olomouce a okolí.“

Tisková zpráva | Foto Wikimol [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)]

Štítky kůrovec, strom, pomoc, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.