čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomoučtí hokejisté porazili Karlovy Vary 3:2 a v tabulce extraligy jsou čtvrtí

Hokejisté Olomouce porazili ve 4. kole extraligy Karlovy Vary 3:2 a připravili tak Energii první porážku v sezoně. Utkání rozhodl ve 44. minutě útočník Petr Strapáč. Hanáci se posunuli na čtvrté místo tabulky, Západočeši klesli na třetí.

„Byl to hodně těžký zápas, naštěstí s radostným koncem pro nás. Vedli jsme, ale do druhé třetiny jsme vstoupili hrozně. Dva góly za minutu nás poznamenali a dostávali jsme se z toho dobrých deset patnáct minut. Ale zase klobouk dolů, že jsme se s tím vyrovnali a zvrátili to zpět na naší stranu," řekl útočník domácích Petr Kolouch.

Povedená první třetina

Domácí do zápasu s prozatím stoprocentními Karlovými Vary vstoupili velmi dobře. Do vedení se dostali hned v první přesilové hře, když pěknou Oleszovu křížnou přihrávku využil Kolouch.

"Viděl jsem, že Olesz získat puk v rohu a všichni jejich hráči byli na pravé straně. Sjel jsem si proto do volného prostoru, parádně mě našel a já jsem se snažil to co nejdříve trefit z první," uvedl Kolouch.

Krátce na to mohl přidat druhou branku Nahodil, ale z bezprostřední blízkosti minul branku. Hostující gólman Novotný pak zvládl velký závar před svojí brankou v polovině první třetiny i několik nebezpečných střel v druhé přesilové hře domácích. Skóre se tak podruhé změnilo až 22 sekund před koncem první třetiny, kdy se po otočce kolem Novotného branky prosadil Nahodil.

Facka na začátku druhé části

Vstup do druhé části se naopak povedl mnohem lépe Karlovým Varům. Během úvodních dvou minut druhé třetiny se totiž prosadili Stříteský se Šenkeříkem a srovnali na 2:2. Vrátit vedení na stranu Olomouce mohl vzápětí Kolouch, ale proti jeho střele z ideální pozice dobře zasáhl Novotný. Puk do sítě se nepodařilo dostat olomouckým Nahodilovi s Tomečkem ani karlovarským Grígerovi s Rachůnkem. Zejména proti Rachůnkově pokusu z bezprostřední blízkosti se skvělým zákrokem lapačkou blýskl olomoucký brankář Konrád.

Konečný tlak domácí ustáli

Přestože byli v úvodu třetí třetiny aktivnější hosté, třetí branky se jako dočkala olomoucká Mora. Rychlý protiútok Strapáče s Kolouchem zakončil prvně jmenovaný přesně nad beton Novotného. Olomouc v dalším průběhu třetiny byla nebezpečná zejména při dvouminutové hře čtyř proti čtyřem. Hráči Karlových Varů se sice tlačili za vyrovnáním, všechny jejich střely však končily jen u připraveného Konráda.

„V první třetině naše hra postrádala téměř vše z předchozích tří zápasů. Nedokázali jsme se vyrovnat s fyzickou hrou soupeře, který byl jednoznačně lepší. Po první třetině jsme si to museli vyříkat. Jsem rád za to, jak se k tomu kluci postavili. Zbylých 40 minut už to mělo parametry, které bychom od našeho mužstva chtěli. Škoda, že soupeř potrestal jedinou chybu, kterou jsme ve třetí třetině vyrobili," řekl trenér hostů Tomáš Mariška.

Autoři | Foto Alena Zapletalová, HC Olomouc

Štítky Sport, hokej, extraliga, 4. kolo, Olomouc, K. Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.