pondělí 6. května 2024 Radoslav

FOTO: Provoz v opravené Erenburgově ulici v Olomouci je obnoven. Silnice má tichý asfalt

Tišeji jezdí díky dokončené rekonstrukci automobily po rušné Erenburgově ulici v Olomouci-Hejčíně, která byla dnes po zhruba pětiměsíční opravě slavnostně zprovozněna. Vozovka je opatřena takzvaných tichým asfaltem, který snižuje hluk a vibrace z automobilové dopravy. Oprava celé ulice stála 20 milionů korun. Řekla to mluvčí radnice Radka Štědrá.

„Stavba je dokončena kompletně včetně rekonstrukce všech inženýrských sítí," uvedla Štědrá. V Erenburgově ulici, která se v městské části Hejčín napojuje na hlavní výpadovku z Olomouce směrem na Mohelnici, dělníci opravili vozovku i chodníky. Součástí projektu byla rekonstrukce kanalizace, vodovodu, přípojek a instalace LED veřejného osvětlení.

Po rekonstrukci Erenburgovy ulice volali její obyvatelé už dlouho. Opravu dělníci zahájili na začátku května a investice si vyžádala úplnou uzavírku komunikace.

„Uzavírky i objízdné trasy jsou minulostí. Spouštíme znovu provoz a děkujeme za trpělivost obyvatelům Hejčína i řidičům. Odměnou za dočasné problémy je nyní nová silnice s tichým asfaltem, chodníky i nově nasvětlený přechod pro chodce," dodal primátorův náměstek Martin Major (ODS).

Autoři | Foto olomouc.eu, Blanka Martinovská

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.