úterý 16. dubna 2024 Irena

Olomoucké volejbalistky přivezly z Ostravy hladkou výhru

Pouze třísetové zápasy hrají zatím v nové sezoně volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc. Po výhrách 3:0 nad Olympem a Šternberkem a porážce v Prostějově vysokoškolačky stejným poměrem zvítězily v Ostravě.

Začátek prvního setu se v Ostravě lépe vydařil hostům z Hané (1:5, 4:7). Následně však domácí začali dotahovat a dokonce se krátce ujali vedení (8:7, 10:8). Poté se týmy přetahovaly o každý bod (11:12, 16:16) a diváci viděli vyrovnanou bitvu. V koncovce setu však při podání Struškové hosté odskočili na 16:20 a pak už měli navrch (17:22, 20:23).

V úvodu druhého dějství to vypadalo stejně jako v tom prvním, univerzita šla rychle do trháku (0:3, 1:7, 5:8), Ostravankám se sice vždy mírně podařilo zmenšit náskok soupeřek, ale dotáhnout skóre se jim nepodařilo (7:9, 9:13). Trenér domácích si vzal oddechový čas, ale soupeř jeho svěřenkyně nepustil blíže než na dvoubodový rozdíl (12:14, 13:15). Konec druhého setu tak opět patřil hostům (13:18, 15:21).

Třetí sada vypadala zpočátku pro Ostravu výrazně lépe než dvě předchozí (3:0, 6:2, 8:3, 11:5). Domácí hráčky si vybudovaly velký náskok, ale ten postupně začaly ztrácet, až hosté vyrovnali (11:7, 12:8, 12:12), když do průběhu setu několikrát k nelibosti publika vstoupili rozhodčí včetně udělení červené karty ostravskému kouči. Jeho týmu už se pak nepodařilo vrátit do hry a z výhry v setu i v zápase se radovali hosté.

„Poprvé v této sezóně jsme zahráli ten nejlepší volejbal. Připravovali jsme se velice pečlivě, protože Ostrava odehrála velmi kvalitní tři zápasy a věděli jsme, že se bude opírat hlavně o Kojdovou a Wanczykovou. My jsme výborně podávali a blokovali na kůlech. Chci poděkovat týmu za koncentrovaný výkon po celou dobu utkání,“ chválil olomoucký lodivod Petr Zapletal.

„Z naší strany nedůrazný a zcela nekoncentrovaný výkon celého týmu. Chtěli jsme soupeře zatlačit servisem a kvalitní obranou, což se nám nepovedlo. Naopak protivník nás výrazně zatlačil podáním. A spodní rozhodčí, to bylo teda dílo… Lékař mi doporučil po artroskopii kolena, abych zahodil berle. Do dalších zápasů zlepšíme přístup a bojovnost,“ sliboval po porážce šéf ostravské lavičky Zdeněk Pommer.

Další ligový duel si Olomoučanky předehrají; ve čtvrtek 10. října budou v netradičním čase od 18 hodin hostit v rámci 5. soutěžního kola Sokol Frýdek-Místek.

Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová

Štítky volejbal, extraliga, VK UP Olomouc, Ostrava

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.