pátek 26. dubna 2024 Oto

VÍKEND PODLE DRBNY: Ochutnejte lokální piva a zasaďte strom pro dobrou věc

Přijďte se o víkendu ponořit do pravé podzimní atmosféry. Začněte třeba u piva na Oktobeer festivalu, shlédněte velkolepou operetu v Moravském divadle anebo si zazpívejte s Bárou Polákovou v S-klubu. Pomozte lesům a zároveň pacientům s cystickou fibrózou v rámci benefiční akce stromy tobě, podpořte olomoucké hokejisty nebo vzpěračky. Když je ten podzim zkuste si vydlabat dýni nebo se poradit s astrology.

Pátek

Dnes od 17:00 v areálu Letního kina v Olomouci poteče pivo proudem. Začíná totiž podzimní slavnost lokálních pivovarů Lokal Oktobeer festival. Představí se regionální pivovary a kapely, které zpříjemní pití a když přijde hlad, ochutnejte třeba preclíky nebo klobásy taktéž místní výroby. Akce se koná za každého počasí a vstupné je dobrovolné.

S-klub ožije hudbou Báry Polákové dnes od 20:00. Bára Poláková jako zpěvačka proplula do povědomí lidí svým hitem Kráva, který sklidil obří úspěch. Ve své tvorbě se stále snaží posouvat hranice a šokovat, důkazem toho je například klip Po válce, při jehož natáčení musela celý text zpívat pozpátku nebo nejnovější 2-8-5, který vznikl z živého vysílání na Instagramu. Vstupenky jsou v předprodeji na stránkách S-klubu.

Láká vás při pátku spíše kultura? Moravské divadlo si připravilo romantickou operetu ve třech dějstvích od Franze Lehára Země úsměvů. Hudebně-dramatické představení začne v 19:00 a bude se na něm podílet orchestr, sbor i balet Moravského divadla. Vstupenky je možné zakoupit na stránkách divadla.

Sobota

Zapojte se 12. nebo 13. října do lesní benefice Stromy tobě. Přijďte si užít krásný víkendový den v Březové u Litovle a pomozte vysazením stromů znovu obnovit les postižený kůrovcem. Za každý vysazený strom věnuje město Olomouc a Lesy města Olomouce na konto Crosspoint Tobě 5 korun. Celý výtěžek z lesní benefice podpoří pacienty s cystickou fibrózou a dalšími chronickými nemocemi ve Fakultní nemocnici Olomouc. Akce probíhá vždy od 10 hodin a je potřeba se zaregistrovat se na oficiálních stránkách stromytobe.cz

V sobotu 12. října proběhne už deváté kolo hokejové Tipsport Extraligy. Na zimním stadionu se v 15:00 utkají olomoučtí kohouti proti HC Kometě Brno. Vstupenky zakoupíte online na hc-olomouc.cz nebo dvě hodiny před zápasem na pokladně.

V sobotu 12. října v Ultimate Fitness se bude v Olomouci konat 3. kolo I. ligy žen ve vzpírání. Pořadatelem je mladý klub SPČ Olomouc, který v domácím prostředí bude s Novým Hrozenkovem bojovat o bronzovou medaili. V boji o mistra se utkají TAK Hellas Brno a Bohemians Praha. Soutěž je velmi vyrovnaná a přinese svým divákům napínavé boje a určitě i řadu národních rekordů, tak přijďte v 10:30 podpořit tyto silné ženy.

Neděle

Olomoucké Florcentrum chystá na nedělní desátou hodinu tu pravou podzimní atmosféru. Navštivte s dětmi Dýňování v zahradní centrum a zkuste si vydlabat a nazdobit svou dýňi. Program bude dále zahrnovat i malování na obličej nebo třeba ochutnávku dýňových specialit.

Esoterický festival s podtitulem Dny tajemna a zdraví se uskuteční tento víkend v Centru pohybu. K dispozici budou porady s astrology, věštci, výklad z karet, čtení z ruky, numerologický rozbor a mnoho dalších. Nebudou chybět ani přednášky o zdraví, duchovním léčitelství nebo meditaci. Festival proběhne v sobotu od 9:00 do 18:00 a v neděli od 10:00 do 17:00.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Olomouc, opereta, dýně, sport, HC Olomouc, koncert, stromy

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.