pátek 29. března 2024 Taťána

Zloděj ukradl z olomoucké firmy věci za 304 tisíc korun. Pomohl ho dopadnout pracovník ostrahy

Ve čtvrtek 10. října, kolem čtvrté hodiny ranní, policisté přijali oznámení o vloupání do jedné z olomouckých firem. Zaměstnanec ostrahy pachatele při jeho nekalé činnosti vyrušil, ten se však dal na útěk, a on ho pronásledoval. V areálu firmy se mu povedlo odcizit věci v celkové hodnotě 304 tisíc.

Ve čtvrtek 10. října, kolem čtvrté hodiny ranní se neznámý pachatel vloupal do jedné z olomouckých firem. Poté, co si ho všiml pracovník ostrahy, zkontaktoval policii a snažil se ho dopadnout sám. Pachatel se mu ale po nějaké době ztratil.

Na místo přijely policejní hlídky, včetně policejního psovoda. Policisté pátrali v okolí, kudy měl pachatel utíkat. Krátce poté odpovídajícího pachatele vypátrali. Schovával se v křoví u jedné z autobusových zastávek. Policisté ho zadrželi a převezli na policejní služebnu, kde byl umístěn do policejní cely.

Jednalo se o třiatřicetiletého muže z Olomoucka. Pachatel se přiznal, že ze středy na čtvrtek se vloupal do areálu firmy, kde prohledal několik kanceláří a skladů. Nákupní vozík i dvě igelitové tašky naplnil vším, co se mu hodilo a co mu přišlo pod ruce. Ve vozíku a igelitových taškách tak skončila např. káva, vařič, vrtačka, notebooky, tablety, digitální fotoaparát, příruční pokladny s penězi, několik desítek kusů stravenek, platební karta, certifikační přístroj na měření tachografu, hloubkoměr dezénu pneumatik a řada dalších věcí.

Z nákladního auta v areálu navíc ukradl navigaci a složku s doklady. Venku ještě stačil vypáčit jednu z pokladen a peníze si schovat do kapes. Při této činnosti byl vyrušen pracovníkem ostrahy, který ho začal pronásledovat na útěku. Pachateli se podařilo utéct ostraze, ale vzápětí ho chytila policie.

Muž už byl v minulosti za obdobnou trestnou činnost několikrát soudem odsouzen a potrestán. Kriminalisté zahájili trestní stíhání muže, obviněného ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci. Celková škoda se vyšplhala na 304 tisíc korun. „V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí až pět let ve vězení,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Autoři | Foto

Štítky Olomoucko, zloděj, policie, ostraha

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.