pátek 29. března 2024 Taťána

VÍKEND PODLE DRBNY: Běhejte za zdravá prsa a přijďte fandit našim fotbalistům i hokejistům

Každotýdenní várka tipů na víkend je tady. V Olomouci vás tentokrát čeká fashion show v Šantovce, která nadchne zejména dámy. Pro pánské publikum bude nespíš atraktivnější hokejový zápas proti Hradci Králové nebo Fotbalový proti Českým Budějovicím. Nenechte si ujít ani Slavnostní výlov Hradeckého rybníka nebo ochutnejte hradní pokrmy na hradě Šternberk. Podpořte charitativní akci v boji proti rakovině prsou, odreagujte se u svižné divadelní komedie a poslechněte si Mozarta.

Pátek

V Šantovce dnes od 14:00 hodin proběhne už 16. ročník modelingové soutěže Miss & Mr. Look Bella 2019 s velkolepou Fashion show. Kromě patronů soutěže, světově uznávaných topmodelů Veroniky Krajplové a Antonína Beránka zasedne do poroty i Nela Slováková. Těšit se můžete na přehlídky podzimních módních trendů a vrcholem bude přehlídka společenských šatů módní návrhářky Sandry Markové.

V 18:00 hodin začíná na Olomouckém zimním stadionu jedenácté kolo hokejové extraligy. Proti sobě nastoupí HC Olomouc a Hradec Králové. Přijďte hráče povzbudit na stadion. Vstupenky zakoupíte na pokladnách dvě hodiny před zápasem nebo si je můžete zakoupit na oficiálních stránkách HC Olomouc.

Sobota

Rybářství Tovačov pořádá tuto sobotu a neděli od 8:30 Slavnostní výlov Hradeckého rybníka. Na místě bude probíhat prodej živých ryb a ochutnávka rybích specialit. Zajištěny jsou i atrakce pro děti nebo od 9:00 do 16:30 prohlídka zámku. Vice informací na telefonním čísle 605 208 825, 605 208 828 a 581 731 238.

19. října si přijdou na své všichni gurmáni. Od 10:00 hodin začne na hradě Šternberk gastro festival pod názvem „Podzimní mlsání“. Stejně jako v předchozích letech se mohou návštěvníci těšit na prohlídky hradu spojené s ochutnávkou hradních pokrmů inspirovaných kuchařskou knihou „Dobrá kuchařka českých šlechticů a měšťanů od gotiky po baroko“. V nabídce naleznete pochoutky na grilu, pečené koláče a mnoho dalších lahůdek. Více informací na www.hrad-sternberk.cz.

V rámci série Night Run v sobotu 19. října proběhne v Smetanových sadech charitativní Avon běh. Každých 100 Korun z prodaného startovného poputuje na konto AVON za zdravá prsa. Přijďte podpořit dobrou věc a zároveň udělat něco pro sebe pěti kilometry běhu. Start závodu je v 18:15. Registrace už ale běží od 14:30. Více informací na oficiálních stránkách night runu.

Všichni fotbaloví fanoušci jistě nesmí minout tuto sobotu Andrův stadion. Na něm se totiž od 16:30 odehraje 13. kolo Fortuna Ligy. Proti sobě nastoupí domácí SK Sigma Olomouc a jejich soupeřem bude SK Dynamo České Budějovice. Vstupenky a další informace na www.sigmafotbal.cz

Neděle

Přijďte se v neděli 20. října pobavit u divadelního představení „Smím prosit?“. Svižnou komedii v hlavní roli s Janem Révaiem a dalšími skvělými herci uvede v 19:00 kino Metropol. Vstupenky jsou k dispozici na oficiálních stránkách kina.

V rámci Podzimního festivalu duchovní hudby proběhne v Katedrále svatého Václava tuto neděli od 19:00 koncert „W. A. Mozart: Requiem“.  Vstupenky se dají sehnat na oficiálních stránkách festivalu.

 

 

 

Autoři | Foto Look Bella, HC Olomouc, Tovačov, Šternberk, Avon, SK Sigma Olomouc, Kino Metropol

Štítky Olomoucko, kino, zápas, fashion

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.