pondělí 29. dubna 2024 Robert

Olomoucké volejbalistky bojují o Ligu mistryň s ukrajinským Chimikem. Odveta je čeká za týden

Volejbalistky Olomouce podlehly v úvodním utkání 3. předkola Ligy mistryň ukrajinskému celku Chimik Južne 2:3 na sety. Tie-break české mistryně prohrály 13:15. Odveta na Ukrajině se hraje příští úterý.

Olomouc loni při návratu do Ligy mistryň po dvou desetiletích vypadla ve 2. předkole. Letos byla nasazena až do třetího předkola a souboj s ukrajinským mistrem začala lépe - první set vyhrála 25:22.

Druhá sada byla jasnou záležitostí Chimiku, Olomouc nezískala ani jeden míč při vlastním servisu a prohrála 12:25. Díky vítězství ve třetím setu 25:23 se Olomoučanky dostaly znovu do vedení, ale ukrajinský tým si poměrně hladce výhrou 25:20 vybojoval tie-break. V něm měly hostující hráčky od úvodu navrch, Olomouc stahovala a za stavu 13:13 byla dva míče od vítězství. Mečbol si ale vybojoval Chimik a bodem přímo z podání zápas zakončil.

„Je to zklamání, protože jsme si na tohoto soupeře věřily. Nevím, jestli je to jenom můj pocit, ale nezahrály jsme náš nejlepší volejbal. A v takových zápasech by jej člověk chtěl předvést," uvedla Martina Michalíková.

Olomoucké volejbalistky tak musejí k postupu do hlavní části soutěže vyhrát na Ukrajině 3:0 nebo 3:1, v případě jejich vítězství 3:2 by se hrál zlatý set. „Poznali jsme, že soupeř je hratelný, pro nás je důležité, že jsme sehráli skvělý zápas. Kdybychom soupeře zatlačili víc servisem, který se nám nedařil, tak bychom měli větší šance. A to stejné bude platit i příští týden, na servisu teď musíme hodně zapracovat," řekl trenér Zapletal.

Autoři | Foto volejbalolomouc.cz

Štítky Sport, volejbal, Liga mistryň, 3. předkolo, Olomouc, Južne

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.