pondělí 29. dubna 2024 Robert

Divadlo Tramtarie vzdá poctu Nikimu Laudovi, premiéra představení se uskuteční v prosinci

Hold nedávno zesnulé legendě závodů Formule 1 uvede olomoucké Divadlo Tramtarie jako svou druhou novinku v sezóně. Inscenace s názvem Cílová rovinka Nikiho Laudy připomene jezdce označovaného za nejrychlejšího muže planety, který hned dvakrát přežil svou smrt.

Rakušan Lauda se stal ikonou, když kvůli nešťastné nehodě málem uhořel, ale vrátil se na trať, aby pokračoval v závodění. Byl šampiónem, který hodně riskoval, hrál vysokou hru a na druhou stranu bojoval s tlakem veřejnosti, médií i absurditou uvnitř stáje Ferrari. Jeho pohnutý život poskytuje pestrou paletu emocí, humor, zvraty, propady i bláznivou touhu být nejrychlejší. 

„Letos v květnu proběhla médii vlna o jeho smrti a noviny se černily palcovými titulky. Pro mě zemřel člověk s mimořádným osobním příběhem, který stojí za ohlédnutí. A nemusíte být zrovna fandy Formule 1, aby vás ten silný příběh oslovil,“ přibližuje režisér inscenace Pavel Gejguš.

„Sedmdesátiletý život Nikiho Laudy budeme vyprávět jako výjimečný příběh odhodlání a nezlomnosti člověka v překonávání těžkých překážek, které život dřív nebo později přinese každému z nás, ať už bychom žili v kterékoliv době,“ uvádí umělecký šéf Tramtarie Vladislav Kracík.

Cílovou rovinku Nikiho Laudy čeká premiéra 5. prosince, v hlavní roli se představí Václav Stojan. Jeho úhlavního rivala Jamese Hunta si zahraje hostující Marek Pešl z Moravského divadla. 
 

Autoři | Foto Divadlo Tramtarie

Štítky divadlo, kultura, představení, Formule 1, Niki Lauda, Tramtarie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.