čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

FOTOGALERIE: Kohouti opět prohráli. S Vítkovicemi vedli, nakonec padli v prodloužení

Hokejisté Vítkovic vyhráli ve 14. kole extraligy na ledě Olomouce 4:3 v prodloužení a v tabulce se posunuli na osmé místo. Hanáci, kteří ve třetí třetině ztratili dvoubrankový náskok, prohráli doma popáté za sebou a jsou desátí. Utkání rozhodl v čase 64:08 útočník Šimon Stránský.

„Padesát čtyři minut jsme zápas zvládali velice dobře. Bohužel poté přišly dvě minuty, které jsme vůbec nezvládli. Nakonec jsme rádi, že máme alespoň bod, i když jsme dnes měli získat tři," řekl trenér domácích Zdeněk Moták.

V dresu domácích se premiérově představil útočník Musil, který přišel z Mladé Boleslavi a hned při prvním střídání připravil pro svého spoluhráče zajímavou šanci, která však zůstala nevyužita.

V polovině první třetiny se do šance dostal Irgl, ale Svoboda proti němu vytáhl dobrý zákrok. Branka mohla padnout také z olomouckého přečíslení dva na jednoho, ale Bambulův pokus zneškodnil Svoboda. Na straně Vítkovic se během první třetiny dvakrát do zakončení dostal Zdráhal. Poprvé ale branku přestřelil a podruhé ho vychytal domácí brankář Lukáš.

Do druhé třetiny vstoupily oba týmy ve čtyřech hráčích a více prostoru na ledě přineslo několik zajímavých příležitostí na obou stranách. Lukáš i Svoboda však své branky opětovně uhájili.

Aktivní Irgl se během druhé části dostal k několika dalším zakončením, Svobodu ale i s trochou smůly překonat nedokázal. Povedlo se to až v polovině druhé třetiny prvním gólem v olomouckém dresu Heclovi.

Následně zvýšil vedení domácích Irgl, jehož gólu ale předcházel nepotrestaný hrubý faul Strapáče na Černého. Vítkovického obránce museli z ledu odvést na nosítkách. „Ten tvrdý zákrok do hokeje prostě nepatří, to ať se na mě nikdo nezlobí. Doufám, že si našeho hráče vyzvedneme už dnes z nemocnice," řekl trenér hostů Jakub Petr.

Přiblížit Hanáky výhře poté mohl v oslabení Strapáč, Svoboda ale svůj tým podržel a i díky tomu mohly Vítkovice předvést velký obrat. Nejprve snížil Bodák a o 42 sekund později vyrovnal Gregorc. Vzápětí byl navíc vyloučen Strapáč a hosté v přesilovce udeřili potřetí. „Energie se přenesla na naši stranu (po faulu na Černého) a byl z toho divoký zápas," uvedl Petr.

Olomouc však tři rychle inkasované branky nepoložily a podařilo se jim ihned vyrovnat. Na Balážův gól odpověděl po 14 sekundách Skladaný. Zbývající čtyři minuty základní hrací doby se již dohrály bez vstřelené branky a utkání šlo do prodloužení. Druhý bod nakonec hostům zajistil Stránský.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky sport, hokej, extraliga, Olomouc, Vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.