pondělí 6. května 2024 Radoslav

Na Dolním náměstí by se mělo bruslit nejpozději v pátek. Chystají se i první stánky s punčem

Umělou ledovou plochu plánují tento týden zprovoznit na Dolním náměstí v historickém centru Olomouce organizátoři vánočních trhů. U kluziště zároveň otevřou první stánky s punčem. Pořadatelé vánočních trhů to oznámili na svých facebookových stránkách. Bruslení na provizorní ledové ploše v kulisách historických domů je už tradičně součástí předvánočního programu v centru Olomouce a těší se velké oblibě.

„Noční a denní chlazení probíhá úspěšně. Nejpozději v pátek 8. listopadu bude možné zahájit bruslení na Dolním náměstí. Otevíráme také stánky s občerstvením a punčem u kluziště," uvedli organizátoři vánočních trhů, kteří letos kvůli připomínkám návštěvníků rozšířili zázemí pro bruslaře.

PSALI JSME: Na Dolním náměstí začala výstavba kluziště. Bruslit by se mohlo už začátkem listopadu

Vánočně vyzdobenou Olomouc navštěvují desítky tisíc lidí z ČR i zahraničí. Mezi turisty, kteří přijíždějí, jsou mimo jiné i návštěvníci z Číny či Jižní Koreje. Turisty lákají místní pamětihodnosti a adventní trhy, které proslavily město za hranicemi Česka.

Na sousedním Horním náměstí tento pátek souběžně s provozem kluziště začnou Svatomartinske trhy. „V provozu bude Svatomartinský stan na Horním náměstí a prodej vín ve stáncích," uvedli pořadatelé akce. Vánoční trhy pak budou v centru Olomouce zahájeny 22. listopadu, kdy bude na Horním náměstí slavnostně rozsvícen vánoční strom.

Dělníci v říjnu dokončili na Horním náměstí stavbu konstrukce radniční věže, kterou poté pomocí jeřábu vynesli na budovu radnice. Vánoční trhy díky tomu rekonstrukce radnice příliš nepoznamená. Na náměstí před radnicí bude moci být vztyčen vánoční strom a instalovány stánky. „Mělo by jich být stejné množství, jen rozmístění se mírně změní," řekl mluvčí radnice Michal Folta. Na Horním a Dolním náměstí je každoročně v předvánočním období více než stovka stánků s punčem, občerstvením a vánočním sortimentem. Součástí programu vánočních trhů jsou koncerty a divadelní představení.

Autoři | Foto Facebook Vánoční trhy Olomouc

Štítky ČR, zábava, sporty, Vánoce, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.