pátek 3. května 2024 Alexej

Podniky na Rožňavské musí do jedenácti zavřít. Je to neschopnost vedení města, reagují provozovatelé

Zastupitelstvo města Olomouce na svém zasedání v pondělí 4. listopadu schválilo vyhlášku, dle které musí podniky na ulici Rožňavská zavírat ve 23:00, a to i v pátek a v sobotu.

Dle obecně závazné vyhlášky o regulaci provozní doby hostinských provozoven, kterou zastupitelstvo v pondělí schvávilo, by měly podniky na Rožňavské ulici zavírat úderem 23:00. Kritéria vyhlášky zdůrazňují, že se jedná o o sídlištní zástavbu, tedy o část města primárně určenou k bydlení, je zde vysoká četnost oznámení o rušení nočního klidu učiněná na městskou policii v porovnání s ostatními částmi města a také to, že řešení situace pomocí výjezdu strážníků jsou neúčinné - při příjezdu strážníků se vždycky všichni ztiší a případní svědci nejsou ochotni svědčit.

Redakce oslovila provozovalele baru, který na Rožňavské podnik má, ten se však k celé věci zatím nechce vyjadřovat.

To jiní provozovatelé barů v Olomouci již proti vyhlášce vyjádřili svůj nesouhlas: „Se žádným omezování tohoto typu samozřejmě nesouhlasím, protože to dle mého názoru odporuje jak zdravému rozumu, tak i Listině základních práv Evropské unie, konkrétně článku 16 - Svoboda podnikání. A navíc tím vzniká nebezpečný precedens, který může v budoucnu negativně ovlivnit všechny podniky ve městě. Olomoučtí zastupitelé opět zvolili k řešení problému alibistický způsob formou represe a ta nikdy nepřinesla nic dobrého," řekl redakci Dušan Horňák, který v centru vlastní podnik V Podpalubí.

Zdeněk Kortiš, majitel známého olomouckého podniku The BLACK STUFF Irish Pub & Whisky Bar říká: „Vedení města opět v přímém přenosu ukazuje, jak neumí řešit problémy. Nemáme snad Městkou policii, nemáme snad legislativu? Uvedu příklad, který nemusí být ani, tak moc sci-fi, při současných nesmyslných krocích, které vedení města podniká. Město není schopno vyrešit problémy, kteří způsobují opilí bezdomovci, příště tedy zakážeme prodej alkoholu 500m v okolí Charity? Budu muset Black Stuff, kde se konají degustace whisky a je to slušný podnik, kvůli neschopnosti jiných zavřít?," podotýká.

Účinnost vyhlášky by měla začít platit do patnácti dní po jejím vyhlášení.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Rožňavská, zastupilestvo, vyhláška, otevírací doba

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.