pondělí 29. dubna 2024 Robert

FOTO: Marihuana, hašiš i pervitin. Olomoučtí kriminalisté odhalili za víkend tři dealery drog

Přes víkend vyřešili kriminalisté hned tři případy, které souvisely s neoprávněným držením omamných a psychotropních látek. V jejich síti tak uvízli dva muži ve věku 33 a 26 let a osmnáctiletá žena.

V prvním případě se jednalo třiatřicetiletého muže z Olomoucka, který u sebe neoprávněně přechovával přes 100 gramů sušené rostlinné hmoty. „Tuto policistům dobrovolně vydal. Zajištěná hmota byla zaslána na odborné pracoviště k provedení expertiz. Muž je tak nyní podezřelý z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Ve druhém případě měl šestadvacetiletý muž autonehodu, která se stala v sobotu 2. listopadu 2019. V autě měl muž několik desítek gramů marihuany. „I on je nyní podezřelý z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. V této věci si již od kriminalistů, ve zkráceném přípravném řízení, vyslechl sdělení podezření. V případě prokázání viny a odsouzení mu, mimo jiné, hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. I v tomto případě byla sušená rostlinná hmota zajištěna a byla zaslána na odborné pracoviště k provedení expertiz," řekla mluvčí k druhému případu.

Třetí případ souvisí s osmnáctiletou ženou ze Zlínského kraje, která u sebe v Olomouci přechovávala sušenou marihuanu, pervitin a hašiš. „V případě prokázání viny a odsouzení jí, mimo jiné, hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. I v tomto případě byly zajištěné látky zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz. Mladá žena je nyní podezřelá z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za který jí, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí, mimo jiné, trest odnětí svobody až na jeden rok," uvedla mluvčí.

Foto PČR

Štítky drogy, dealer, zadržení, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.