úterý 7. května 2024 Stanislav

Vloupání do dvou aut v Hodolanech má na svědomí jeden pachatel. Hrozí mu tři roky vězení

Olomoučtí policisté objasnili dvě vloupání do aut, která se stala 16. a 17. listopadu v Olomouci.

V neděli 17. listopadu 2019 kolem poledne zavolal majitel karavanu v Hodolanech policii, protože si při příchodu ke svému karavanu všiml, že jsou kolem něj rozházené věci a na místě se pohybuje neznámý muž, který tvrdí, že karavan vykradl někdo jiný. Muž majiteli karavanu zanechal své osobní doklady, nasedl na kolo a odjel.

„Policisté začali ihned po muži pátrat a ještě téhož dne zjistili, kdo má krádež na svědomí. Jednalo se o třiačtyřicetiletého muže z Olomoucka. Ten se ke svému jednání doznal,“ pověděla k prvnímu případu policejní mluvčí Irena Urbánková. Policisté zjistili, že muž má na svědomí i vloupání do Fordu Tranzit, ke kterému došlo 16. listopadu večer v Hodolanech.

„Pro policisty není muž žádným nováčkem. V nedávné minulosti byl za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzen a potrestán. Celková škoda, kterou svým jednáním způsobil, je odhadována na téměř 14 tisíc korun,“ popsala policejní mluvčí Irena Urbánková.

V pondělí 18. listopadu 2019 policisté sdělili muži ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci, za které mu hrozí až tři roky ve vězení.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky vloupání, krádež, auto, Hodolany, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.