neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

VIDEO: Policie pátrá po vandalovi, který v Olomouci poničil devět aut za jednu noc

Olomoučtí policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po totožnosti neznámých mužů v souvislosti s prověřováním případu poškození zrcátek u několika aut v Olomouci. V noci na 30. října 2019 poškodil vandal devět aut ve třech olomouckých ulicích, čímž byla způsobena škoda ve výši 35 tisíc korun.

Na ulici Kubíčkova poškodil dvě auta značek Peugeot a Škoda Octavia. Na peugeotu odlomil jedno ze zrcátek, které bylo později nalezeno na ulici Dlouhá, z octavie odlomil a odcizil obě zpětná zrcátka. Následně na ulici Dlouhá poškodil stejným způsobem šest aut, šlo o vozy značek Škoda Felicia, Audi, Peugeot, Mazda, Citroën Berlingo a Ford Mondeo. Z některých aut vandal ukradl obě zpětná zrcátka, z některých vzal jedno ze zpětných zrcátek. Na jednom z vozidle odlomil zrcátko, které zůstalo viset na elektroinstalaci a na ulici Klicperova vandal poškodil Toyotu Yaris, ze které ukradl obě zpětná zrcátka.

„V dané věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci, za které pachateli v případě jeho zjištění hrozí až dva roky za mřížemi," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Pokud některého z mužů poznáte, zavolejte na linku 158.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky vandal, video, pátrání, auta, vozy, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.