sobota 20. dubna 2024 Marcela

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dopřejte svým psům péči jako sami sobě. V Olomouci otevřelo nové psí wellness

PR článek

Premium Dogs’ Club je nově otevřené psí spa v Olomouci, jehož filosofií je uspokojit i ty nejnáročnější klienty. Chci aby to bylo místo, kde se budou dobře cítit lidé i psi a kam se budou společně rádi vracet, říká na úvod našeho povídání majitelka psího wellness Veronika Michálková. Tohle asi nebude obyčejná stříhárna psů.

Premium Dogs’ Club najdete na Facebooku, více informací zjistíte na oficiálních internetových stránkách.

V psím wellness na Litovelské ulici v Olomouci je kladen důraz na vzájemnou důvěru mezi psy, obsluhou wellness a majiteli psů. „I díky této důvěře zajistíme psům relaxaci, kterou si zaslouží,“ vysvětluje Veronika a dodává, že díky pravidelné a smysluplné péči o kůži a srst, spa terapiím a rituálům, přírodní italské kosmetice a profesionálnímu přístupu se zvířecí klienti nejen cítí, ale především vypadají skvěle.

Psi se tady rozhodně nestresují

Služby, které Premium Dogs‘ Club nabízí, jsme vyzkoušeli na francouzském buldočkovi jménem Buddy, kterého trápí nadměrné línání a je pravidelným klientem wellness. „Je to hlavně proto, že majitelka zjistila, že po ozonové terapii má Buddy jemnější, lesklou a vyživenou srst a problém s vypadávajícími chluby jsme maximálně eliminovali ,“ popisuje Veronika.

Samotná návštěva wellness neprobíhá pro psa vůbec nijak stresově. „Každému pejskovi, který k nám přijde, dám dostatečný prostor, aby se seznámil s prostředím,  očichal si, co potřebuje a zjistil, že mu nehrozí žádné nebezpečí. Pokud si majitel psa přeje být přítomen u procedur, samozřejmě se tomu na rozdíl od některých jiných psích wellness nijak nebráním. Nicméně z vlastní zkušenosti vím, že pes je zpravidla klidnější, když majitel odejde, protože  nemá potřebu ukazovat dominanci nebo si svého páníčka hlídat,“ vysvětluje Veronika.

Zázračná ozonoterapie

Buddymu už se pomalu napouští vana teplou vodou. Na dně vany je podložka, která vytvoří perličkovou koupel obohacenou o ozon, což je velice důležitá součást koupele. Právě ozon je podle odborníků téměř zázračným pomocníkem při péči o srst a kůži psa. Bublinky ozonu jemně masírují kůži psa, otevírají póry a ozon prostupuje jak do pórů, tak do kožní škáry, ale i vlásečnic v kůži a podkoží. Toto prokrvování kůže zpomaluje proces nadměrného nebo chronického línání a výrazně podporuje růst srsti.

Ozon psům pomáhá v boji proti řadě kožních onemocnění. Jemným způsobem dezinfikuje a ničí plísně, kvasinky, viry a bakterie. Dokáže usmrtit i některé parazity. Pomáhá při hojení ran po operacích nebo při hnisání kůže.

Buddy jde do vany

Buddy míří do vany a ozonovou terapii si užívá dvacet minut. „Tato část většinou trvá od patnácti do dvaceti minut,“ říká Veronika, zatímco Buddymu jemně umývá hlavu žínkou. Ale ozonovou terapií to nekončí. „Po samotné koupeli je kůže trochu vysušená, takže aby Badík neměl lupy, aplikujeme oleje, které srovnají pH pokožky. Po koupeli přichází na řadu šampón a kondicionér a až po vysušení fénem Badíka Veronika ještě vyčeše.“

Oleje, šampóny a kondicionéry, to není jen tak. V Premium Dogs‘ Club na psy používají přírodní veterinární italskou kosmetiku. „Velkou zajímavostí je fakt, že psí šampón je vhodné ředit s vodou. Daleko lépe pak pění a dostane se tam, kam má. Zároveň také ušetříte,“ dává tip Veronika.

Stříhání i preventivní dentální hygiena

Návštěva psího wellness však nemusí spočívat jen v ozonové terapii. „Chodí za námi například i klienti, kteří přes veškerou snahu již nezvládnou psa dokonale vyčesat. Některým pejskům se pak dělají chomáče chlupů nebo dredy, které však za pomocí profesionální techniky jsme schopni rozčesat. Není vůbec nutné psy se zacuchanými chlupy holit či stříhat, umíme dát do pořádku i velice zanedbanou srst,“ vysvětluje Veronika a dodává, že mezi klienty patří i pejsci, jejichž majitelé chtějí, aby pes byl dokonale připravený na výstavu.

V Premium Dogs‘ Club se zaměřují i na preventivní dentální hygienu pomocí ultrazvukového kartáčku. „Pokud se ale zubní kámen dostane do určité fáze, už ho musí odstranit veterinář, proto se zaměřujeme pouze na preventivní dentální hygienu. 

Buddyho si panička vyzvedla čistého, voňavého a spokojeného. „Chci, aby se tu psi cítili dobře, aby z tohoto místa neměli strach. Tady je to opravdu o pohodě a když je spokojený pes i jeho majitel, pak jsem spokojená taky,“ uzavírá s úsměvem Veronika Michálková.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto premiumdogsclub.cz

Štítky psi, wellnes, péče, zvířata, Premium Dogs' Club, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Hana Tellingerová

Tak bych se chtěla mít taky:-)

pondělí, 16. prosince 2019, 09:00

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.